Praha Jeruzalém

Náčelník štábu Kohavi kritizoval rozhodnutí ICC. „Nepřipustíme, aby byli opraváři IDF vystaveni právnímu riziku.“

Od: Arutz Sheva, 3. března 2021, 19:15

Náčelník štábu IDF Aviv Kohavi ve středu zaslal dopis příslušníkům IDF po oznámení Mezinárodního trestního soudu, že bude vyšetřovat Izrael pro údajné válečné zločiny.

„Velitelé a vojáci IDF,

Prokurátor Mezinárodního trestního soudu v Haagu (ICC) dnes oznámil, že se rozhodl zahájit vyšetřování podezření z válečných zločinů v souvislosti s izraelsko-palestinským konfliktem.

Toto rozhodnutí je ze své podstaty neplatné, bylo učiněno irelevantním způsobem a bez patřičného oprávnění.

Účelem IDF je chránit bezpečnost Státu Izrael a jeho občanů a nebudeme se vyhýbat stálému a rozhodnému jednání při uskutečňování této mise. Teroristické armády, které proti nám pracují, jsou záměrně rozmístěny v civilním prostoru a pod rouškou obyvatelstva a zastavěné oblasti útočí na občany Izraele a odtud vedou své boje.

Budeme ze všech sil pokračovat v ochraně státu a jeho občanů a poškození nepřítele. Jako vždy to uděláme při zachování našeho závazku vůči duchu IDF, jeho hodnotám a zákonům. Rozhodnutí státního zástupce nás nebude odvádět od naší cesty. To je naším posláním, naší profesionální odpovědností a naším hodnotovým závazkem.

Po léta IDF dodržuje zákony a jejich hodnoty. Když jsou zjištěny odchylky, jsme první, kdo to zjistí a prošetří, vyvodí poučení a také podnikne kroky a v případě potřeby předvede odpovědné osoby před zákonn a to v plném rozsahu.

Nenecháme žádnou zahraniční instituci bez oprávnění zasahovat do naší práce na obranu Izraele a rozhodně nebudeme vystavovat opraváře IDF právnímu riziku.

Velitelé a vojáci,

Díky vaší práci poskytuje IDF ochranu a bezpečnost obyvatelům Státu Izrael a my v tom budeme pokračovat. Pokračujte v plnění své role s odpovědností, profesionalitou a odhodláním, držte se úkolu ve světle tohoto cíle a pokračujte hodnotovým a rozhodným způsobem.

Vždy pamatujte, že IDF stojí za vámi a podporuje vás.

S pozdravem,

Poručík Plk. Aviv Kohavi

náčelník štábu“

04.03.2021 06:27 Daniel Žingor182Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova