Praha Jeruzalém

Ministr obrany pro Fox News řekl: Pokud Írán nezastaví svět, musíme se bránit sami, svými silami.

Autor: Elad Benari, 5. března 2021 1:58

Ministr obrany Benny Gantz ve čtvrtek v rozhovoru pro Fox News uvedl, že IDF aktualizuje plány na údery íránských jaderných zařízení a je připravena jednat nezávisle.

Izrael identifikoval v Íránu řadu cílů, které by poškodily jeho schopnost vyvinout jadernou bombu, uvedl.

„Pokud je svět zastaví dříve, bude to velmi dobré. Pokud však ne, musíme stát samostatně a musíme se bránit sami,“ dodal Gantz ve svém prvním rozhovoru s americkým reportérem.

Ministr obrany rovněž uvedl, že teroristická organizace Hizballáh má statisíce raket a sdílel s Fox News utajovanou mapu cílů, která ukazuje umístění mnoha raket mezi civilními oblastmi podél izraelských hranic.

„Toto je naše mapa cílů. Každý z nich byl ověřen, operativně, zpravodajskými službami a my jsme připraveni bojovat,“ dodal Gantz.

Očekává se, že Izrael bude i nadále útočit na skupiny podporované Íránem v Sýrii, které podle Gantze pomohly usnadnit transfer zbraní do Libanonu.

Zatímco Bidenova vláda naznačila ochotu vrátit se k íránské jaderné dohodě, izraelští představitelé od premiéra Benjamina Netanjahua po Gantze věří, že otázkou íránských zástupců (v Sýrii a Libanonu) je třeba se zabývat ať už bude budoucí dohoda jakákoli.

„Americká politika by měla být americkou politikou a izraelská politika by měla zůstat izraelskou politikou,“ řekl Fox News.

05.03.2021 05:51 Daniel Žingor170Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova