Praha Jeruzalém

Asi 120 000 Arabů pod správou PA bude očkováno izraelskými lékařskými týmy vakcínou Moderna, kterou jim Izrael přidělil.

Autor: Aryeh Savir, TPS, 14. března 2021

Izrael naočkoval proti koronaviru během prvního týdne své činnosti více než 50 000 pracovníků Palestinské samosprávy (PA), kteří v Izraeli pracují.

Operace, která byla zahájena v pondělí, je vedena ústředním velením IDF, koordinací vládních aktivit IDF na území (COGAT), ministerstvem zdravotnictví a hraničním úřadem. Zahrnuje založení specializovaných vakcinačních komplexů na několika přechodech a v průmyslových oblastech v oblastech Judey a Samaří provozovaných PA.

Doposud bylo první dávka vakcíny podána více než 50 000 palestinských pracovníků s pracovními povoleními v Izraeli.

Asi 120 000 Arabů pod správou PA bude očkováno izraelskými lékařskými týmy vakcínou Moderna, kterou jim Izrael přidělil.

Velitel COGAT generálmajor Kamil Abu Rukun ve středu navštívil očkovací komplex na Ráchelině přechodu z Jeruzaléma do Betléma.

„Kampaň očkování palestinských pracujících výrazně pokročila, vítám pozitivní reakci palestinských pracovníků, která umožňuje uskutečnění této důležité a zásadní operace k ochraně veřejného zdraví i izraelské a palestinské ekonomiky,“ uvedl.

15.03.2021 06:06 Daniel Žingor136Zdroj: United with Israel

Klíčová slova