Praha Jeruzalém

Palestinský duchovní Majdi Makhlouf odcestoval do Sýrie, kde se připojil k ISIS a v této válkou zničené „pekelné peci“ uvěznil i své čtyři dcery.

Od: United with Israel, 18. března, 2021

Čtyři sestry z rodiny Makhloufů se po strastiplné cestě do Sýrie a zpět nedávno vrátily do svého domova v Šechemu (Nablus), uvedla TPS.

V roce 2014 cestoval jejich otec duchovní Majdi Makhlouf do Turecka, zdánlivě proto, aby tu mohla být s onemocněním ledvin léčena jeho manželka. Zatímco byl ovšem v Turecku, přešel Makhlouf se svou ženou i dcerami do Sýrie.

V Sýrii se Makhlouf připojil k teroristické skupině Islámský stát a poté přetáhl do svého klanu i svou syrskou manželku, uvedl odborník na palestinské záležitosti TPS Baruch Yedid.

Mezitím se Makhloufova původní manželka rozhodla vrátit do Turecka a čtyři dívky zůstaly v Sýrii. Jejich otec se po několika měsících pokusil ISIS opustit, nicméně  byl okamžitě zatčen Svobodnou syrskou armádou a vsazen do ve vězení, kde je doposud.

„Čtyři dcery a jejich nevlastní matka se tedy pohybovaly mezi městy Raqqa, Tabaka a Abu Kamal a loni se usadily v Azzazu poblíž svého otce,“ uvedla TPS.

O víkendu se dívky konečně za pomoci Turecka a palestinských zpravodajských služeb vrátily do Šechemu.

Publicista palestinského prezidenta Mahmúda Abbáse tuto operaci ocenil slovy, že „přivedla domů čtyři květiny vyrvané z pekelné pece“.

19.03.2021 06:07 Daniel Žingor142Zdroj: United with Israel

Klíčová slova