Praha Jeruzalém

Protiteroristický úřad v ústředí Národní bezpečnostní služby zveřejnil zprávu o teroristických hrozbách proti Izraelcům cestujícím do zahraničí.

Od: Arutz Sheva, 29. března 2021, 20:32

Protiteroristický úřad v ústředí Národní bezpečnostní služby v pondělí večer zveřejnil hlavní body svého hodnocení rizik terorismu pro Izraelce v zahraničí.

Kvůli klesající statistice morbidity koronaviru a rostoucímu počtu Izraelců, kteří byli proti této nemoci plně očkováni se očekává výrazné zvýšení počtu Izraelců, kteří letos budou cestovat do zahraničí.

V posledních měsících hrozí, že se Íránu podaří zasáhnout izraelské cíle. V lednu bylo poblíž izraelského velvyslanectví v Indii odpáleno výbušné zařízení a bezpečnostní složky v Indii zjistili, že za tímto útokem stojí Írán.

Protiteroristické ústředí odhaduje, že Írán bude v blízké budoucnosti pokračovat v podpoře útoků proti izraelským cílům po celém světě. Oblasti s vysokou pravděpodobností takové aktivity jsou země blízké Íránu – například Gruzie, Ázerbájdžán, Abú Dhabí, Dubaj, Bahrajn, kurdská oblast Iráku, jakož i země na Středním východě navštívené Izraelci (Turecko, Jordánsko a Egypt).

Globální džihádistické organizace, zejména Islámský stát (ISIS) a jejich podporovatelé zároveň nadále přijímají následovníky a provádějí útoky v různých zemích po celém světě, včetně zemí navštívených Izraelci. Hlavní centra činnosti globálních džihádistických organizací jsou tedy v africké oblasti Sahel, včetně Mali a Burkiny Faso, centrální Afriky, včetně severní Nigérie a sousedních zemí, na Středním východě a v asijských zemích jsou to Malajsie, Indonésie, Kašmír v Indii a jih Filipín.

Globální džihádisté ​​jsou navíc vysoce motivovaní k útoku na západní národy. Teroristická organizace ISIS výslovně vyzvala své stoupence v Sýrii a na Sinaji k útoku na izraelské cíle.

Úřad pro boj proti terorismu vyzývá veřejnost plánující návštěvu zahraničí, aby si ještě před zakoupením letenek zkontrolovala hodnocení bezpečnostních rizik v dané destinaci.

30.03.2021 05:36 Daniel Žingor142Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News