Praha Jeruzalém

V první fázi plánu začne přijíždět omezený počet turistických skupin, přičemž jednotliví cestující budou přijati později, uvádí ministerstvo cestovního ruchu.

Podle JNS, 14. dubna 2021

Izrael začne přijímat očkované turisty ze zahraničí prostřednictvím postupného plánu, který začne 23. května, uvedlo izraelské ministerstvo cestovního ruchu ve svém úterním prohlášení.

Izraelský ministr cestovního ruchu Orit Farkash-Hacohen a ministr zdravotnictví Yuli Edelstein se dohodli na rámci pro přijímání turistů poté, co byl Izrael kvůli celosvětové pandemii koronaviru více než rok uzavřen.

„Dohod bylo dosaženo v návaznosti na práci pracovní skupiny zřízené oběma ministerstvy,“ uvádí se v prohlášení.

V první fázi začne 23. května přijíždět omezený počet turistických skupin. Počet se poté zvýší v souladu se „zdravotní situací a pokrokem v programu“, uvádí prohlášení.

 

Jednotlivým cestujícím bude umožněno vstupovat do Izraele ve druhé fázi, přičemž časovou osu určí zdravotní aspekty.

Všichni návštěvníci budou muset před příletem do Izraele absolvovat PCR test a po příletu na mezinárodní Ben-Gurionovo letiště budou muset podle tiskového prohlášení podstoupit sérologický test, aby prokázali, že byli očkováni.

„Mezitím budou s různými zeměmi pokračovat diskuse o dosažení dohod o validaci vakcínového certifikátu, aby se zrušila potřeba sérologických testů,“ uvedlo ministerstvo cestovního ruchu. Podrobnější nástin plánu bude vydán v následujících dnech.

„Po otevření ekonomiky je čas pečlivě a systematicky povolit otevření pro cestovní ruch. Otevření cestovního ruchu je důležité pro jednu z oblastí, která byla během roku COVIDu nejvíce zasažena. Budeme se i nadále zabývat uvolňováním restrikcí v souladu se zdravotní situací,“ uvedl Edelstein.

Farkash-Hacohen uvedl: „Otevření letů pro mezinárodní cestovní ruch skutečně oživí celé toto odvětví, včetně restaurací, hotelů, návštěv historických míst, služeb turistických průvodců, řidičů autobusů a dalších, kteří chtějí pracovat a starat se o své rodiny. Budu i nadále usilovat o úplné otevření cestovního ruchu pro Izraelce, což výrazně pomůže izraelské ekonomice a vytvoří práci pro mnoho z nich.“

15.04.2021 06:06 Daniel Žingor238Zdroj: United with Israel

Klíčová slova