Praha Jeruzalém

Jízdní policista byl zraněn poté, co ho arabský demonstrant zasáhl kamenem do obličeje.

Od: World Israel News, 23. dubna 2021

Protesty a násilné útoky Arabů v posledních dnech proti židovsko-izraelským civilistům a zejména ultraortodoxním pokračují. Ve čtvrtek večer se střetly stovky aktivistů z pravicové organizace Lehava s mladými Araby a policejními silami v oblasti Damašské brány ve Starém městě Jeruzaléma, informovaly Channel 12.

Od začátku ramadánu 13. dubna dochází v Jeruzalémě ke každodenním nepokojům a střetům palestinských demonstrantů v oblastech kolem Herodovy a Damašské brány. Na násilí se podílely stovky Palestinců.

Začátkem tohoto týdne byl v Jaffě zbit arabskými mladíky 60letý rabín.

Bentzi Gopstein, šéf Lehavy, ve svém prohlášení uvedl, že jeho následovníci budou beze strachu pochodovat s „izraelskými vlajkami a spoustou židovské hrdosti“. To má zvrátit to, co nazval „bezprecedentní slabostí“ izraelské policie tváří v tvář sérii útoků na Židy v hlavním městě od chvíle, kdy minulý týden začal muslimský svatý měsíc.

„Místo toho, aby policie zasadila smrtelnou ránu teroru a přiměla Araby si tisíckrát rozmyslet, než se odváží zvednout ruku proti Židovi, projevuje bezprecedentní slabost, která teror pouze podporuje a způsobuje jeho nárůst,“ uvádí se v prohlášení. .

Podle Channel 12 bylo uprostřed násilí zatčeno několik lidí, když se aktivisté Lehavy a mladí Arabové střetli poblíž Damašské brány.

Policie dorazila, aby dav rozdělila na dva tábory. Kolem půlnoci začali pomocí paralyzujících granátů a kavalérie rozhánět zhruba 400 lehavských demonstrantů. Arabští demonstranti mezitím zapálili kanystry, spustili ohňostroj a házeli kameny.

Během pokusů o rozehnání násilného davu byl zraněn jízdní policista – byl zasažen kamenem do obličeje. Jeden z Arabů byl lehce zraněn – zjevně policejním paralyzérem.

Organizace Lehava přednesla svůj požadavek, aby vláda a policie ukončily „opouštění obyvatel Jeruzaléma, na něž denně útočí Arabové“.

„Jsme v naší zemi svobodným lidem, ale místo toho jsme se v naší zemi stali pronásledovanými,“ uvedla Lehava.

23.04.2021 05:53 Daniel Žingor195Zdroj: World Israel News

Klíčová slova