Praha Jeruzalém

Ministr obrany při návštěvě Judskosamařské divize slíbil, že IDF teroristy stojící za nedělním střeleckým útokem dostihne a zadrží.

Od: Arutz Sheva, 4. května 2021 15:25

Ministr obrany dnes uskutečnil pracovní návštěvu Judskosamařské divize, během níž prošel celou linií, uspořádal kolo konzultací s vojáky IDF a setkal se s izraelskými představiteli civilní správy.

Po prohlídce Gantz řekl: „Vzhledem k nedávným událostem jsem v oblasti nařídil trvalý stav vysoké pohotovosti. V průběhu uplynulého dne zadržely izraelské bezpečnostní složky, IDF a Shin-Bet řadu podezřelých z teroristického útoku na Tapuah Junction. Tyto teroristy dopadneme a srovnáme s nimi skóre.“

Při nedělním útoku byli zraněni tři izraelští studenti, dva z nich vážně.

„I nadále se modlím za uzdravení zraněných, kteří stále leží v nemocnici ve vážném stavu,“ dodal Gantz.

„Naše bezpečnostní síly jsou připraveny na jakýkoli scénář a budou i nadále používat jakékoli prostředky nezbytné k ochraně bezpečnosti našich občanů, kdykoli to bude nutné.“

„IDF, izraelská civilní správa a všichni naši bezpečnostní představitelé v posledních několika měsících pracovali tiše, nenápadně, ale zaměření na svůj cíl, tak, aby splnili své poslání. Pokračujeme v našem úsilí, abychom pomohli Palestincům posunout jejich ekonomicku a veřejné zdravotnictví kupředu, což je náš společný zájem a já velmi nedoporučuji, aby se jakákoli organizace pokoušela toto úsilí sabotovat,“ uzavřel ministr obrany. 

05.05.2021 05:48 Daniel Žingor152Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News