Praha Jeruzalém

„Není přehnané říci, že se celé pásmo Gazy proměnilo v obrovská lidská jatka a místo masakrování dětí,“ uvádí se v prohlášení.

Autor: Lauren Marcus, World Israel News, 7. června 2021

Severokorejské ministerstvo zahraničí vydalo ostré veřejné prohlášení odsuzující Izrael za jeho vojenské akce během operace Guardian of the Walls a označilo židovský stát za „barbarský“.

Ve svém prohlášení nazvaném „Neexistuje žádné ospravedlnění pro masakrování dětí“ východoasijský komunistický národ obvinil Izrael ze úmyslného páchání „nespoutaného“ vraždění dětí.

„Není přehnané říci, že se celé pásmo Gazy proměnilo v obrovská lidská jatka a místo masakrování dětí,“ uvádí se v prohlášení.

„V květnu barbarské nálety a bombardování Izraele přinesly do země Palestiny další tragédii a krveprolití, při níž bylo jen v Pásmu Gazy zabito 66 dětí a více než 560 osob bylo zraněno.“

„Izrael, ponořený do extrémistického misantropického ducha a ambicí územní expanze, brutálně pobil děti – budoucnost země a národa – tento zločin nelze nikdy ospravedlnit.“

„Izraelský hrozný zločin zabíjení dětí, které nedostaly šanci vyrůst, je vážnou výzvou pro budoucnost lidstva a zločinem proti lidskosti.“

Prohlášení bylo zakončeno výzvou k mezinárodnímu společenství, aby „již netolerovalo bezohledný izraelský státem podporovaný terorismus a vyhlazování jiných národů“.

Nebyla tu žádná zmínka o izraelských dětech zabitých raketami Hamasu úmyslně vystřelených do civilních oblastí ani o množství dětských obětí v Gaze, které byly zabity raketami Hamasu – podle odhadů jedna třetina z nich dopadla v samotném Pásmu.

Bývalý izraelský diplomat Shahar Azani reagoval na prohlášení na Twitteru a napsal: „Severokorejský režim vyhlazuje, vraždí, zotročuje, mučí, vězní, znásilňuje, nutí ženy k potratům, páchá sexuální násilí, perzekuuje z politických, náboženských, rasových a genderových důvodů, násilně přesouvá celé populace, nechává lidi zmizet a způsobuje dlouhodobý hladomor. # ShutUp.“

„Severokorejské ministerstvo zahraničních věcí jde po Izraeli,“ napsala na Twitteru CEO společnosti StandWithUS Roz Rothsteinová. „Severní Korea se svou důvěryhodností,“ dodala sarkasticky.

08.06.2021 05:55 Daniel Žingor112Zdroj: World Israel News

Klíčová slova