Praha Jeruzalém

Ministryně vnitra ujistila představitele Rady Ješa, že se rada pro výstavbu v Judeji a Samaří bude scházet stejně často, jako doposud.

Od: Arutz Sheva, 4. července 2021 8:03 hod.

Na setkání vedoucích představitelů Rady Ješa s ministryní vnitra Ayelet Shakedovou minulý týden, Shakedová prozradila, že status quo z předchozí vlády ohledně Judeje a Samaří zůstane zachován i v nové vládě a Nejvyšší plánovací rada civilní správy se bude scházet každé čtvrtletí, informoval deník Yisrael Hajom.

 

V prohlášení, které po tomto jednání vydala Rada Ješa, se uvádí, že předseda Rady Ješa David Elhayani řekl ministryni Shakedovié: „Všichni jsme si vědomi, že je to pro nás důležité: Věřím vám a velmi doufám, že to bude pro osady dobrá vláda. Přeji vám i všem zaměstnancům úřadu hodně štěstí a vidíme ve Vaší vládě velmi dobrou naději pro všechny záležitosti týkající se našich úřadů a obyvatel. Doufám, že pro budoucnost našeho regionu bude brzy vyřešena otázka stavebních povolení.“

Je třeba poznamenat, že Nejvyšší plánovací úřad civilní správy, který má na starosti plánování a prosazování stavebních záměrů v Judeji a Samaří, se naposledy sešel 17. ledna. Na tomto zasedání bylo v různých fázích plánování schváleno 792 bytových jednotek.

05.07.2021 05:18 Daniel Žingor118Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova