Praha Jeruzalém

Na základě schválení soudem budou zmrazeny platby, které jsou měsíčně převáděny Palestinské samosprávě a které přímo podporují terorismus.

Od: World Israel News, 11. července 2021

Bezpečnostní kabinet v neděli schválil zprávu, kterou předložil ministr obrany Benny Gantz, o zmrazení finančních prostředků převáděných Palestinskou samosprávou teroristům a jejich rodinám, oznámila izraelská vláda v tiskové zprávě.

Podle zprávy, kterou vypracoval hospodářský protiteroristický štáb ministerstva obrany, převedla Palestinská samospráva v roce 2020 na nepřímou podporu terorismu 597 milionů šekelů (183 milionů dolarů). Na základě schválení zprávy budou tyto finanční prostředky, které jsou Palestinské samosprávě převáděny každý měsíc, zmrazeny.

V roce 2018 Kneset schválil zákon, který stanoví, že měsíční srážka prostředků Palestinské samosprávě bude odpovídat částce, kterou převede teroristickým operativcům a jejich rodinám. Hlasování prošlo většinou 87 hlasů pro oproti pouhým 15 hlasům proti.

Palestinští představitelé zákon odsoudili a slíbili, že budou nadále vyplácet stipendia teroristům a jejich rodinám.

Před rokem opozice udeřila na vládu tehdejšího premiéra Benjamina Netanjahua poté, co se objevily zprávy, že Izrael nedokázal zastavit převody stovek milionů z daní Palestinské samosprávě, které používá na výplaty odsouzeným teroristům a jejich rodinám podle své politiky „pay-for-slay“ (plateb za vraždy).

12.07.2021 05:20 Daniel Žingor108Zdroj: World Israel News

Klíčová slova