Praha Jeruzalém

Odborníci ministerstva zdravotnictví doporučují třetí dávku pro starší osoby. Tento krok by mohl být zaveden již příští týden.

Od: Arutz Sheva, 29. července , 2021 12:25

Poté, co se odborné fórum radící ministerstvu zdravotnictví rozhodlo doporučit podání posilovací dávky vakcíny proti COVID-19, začne Izrael podávat třetí dávku vakcíny proti tomuto viru starší populaci již příští týden.

Během diskuse byl prezentován znepokojivý údaj, který naznačuje pokles účinnosti vakcíny u osob starších 60 let, a to z 97 % v dubnu na 81 % během července.

Mezi odborníky byla vznesena otázka, zda změnit hranici pro očkování a zvýšit ji na ještě vyšší věk –  rozhodnutí v této věci učiní generální ředitel ministerstva zdravotnictví.

Deník Yediot Aharonot ve středu informoval, že ministerstvo zdravotnictví se intenzivně připravuje na zahájení poskytování třetí dávky starší populaci – již příští týden.

Z interních údajů zdravotnických organizací a nemocnic, zveřejněných v novinách Israel Hayom, vyplývá, že třetí dávka vakcíny je bezpečná a že většina nežádoucích účinků po třetí vakcíně, jako je horečka nebo bolest v místě, kam byla vakcína aplikována, obvykle po několika hodinách nebo dnech pomine.

Třetí dávka vakcíny se již podává ve čtyřech zdravotních pojišťovnách a největších nemocnicích v zemi v rámci zvláštních pokynů ministerstva zdravotnictví pro osoby, jejichž imunitní systém je poškozen, jako jsou lidé po transplantaci orgánů, pacienti s některými druhy rakoviny a další – ve všech věkových kategoriích.

29.07.2021 05:39 Daniel Žingor96Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova