Praha Jeruzalém

Hnutí Fatah vedené Mahmúdem Abbásem zdůrazňuje, že Chrámová hora patří pouze muslimům.

Autor: Dalit Halevi , 22. srpna 2021 4:40

Hnutí Fatah v čele s Mahmúdem Abbásem znovu prohlásilo, že město Jeruzalém a svatá místa islámu a křesťanství v něm jsou „červenou linií“ a že mešita Al-Aksá (oblast Chrámové hory) patří pouze muslimům, kteří nepřijmou nařízení, podle něhož by se o její užívání rozdělili s Židy.

V prohlášení, které hnutí vydalo u příležitosti 52. výročí zapálení mešity Al-Aksá Denisem Michaelem Rohanem, mladým australským křesťanem, kterého v prohlášení označilo za „sionistu“, Fatah zdůraznil, že Palestinci střežící mešitu Al-Aksá zmaří izraelské plány a Jeruzalém zůstane věčným hlavním městem svobodného a nezávislého palestinského státu.

Hnutí Fatah rovněž objasnilo, že bez osvobození Jeruzaléma, zřízení svobodného a nezávislého státu Palestina a návratu uprchlíků nebude v regionu mír ani stabilita.

Hnutí zaslalo blahopřání obyvatelům Jeruzaléma, kteří pevně stojí na obraně mešity Al-Aksá a arabských čtvrtí v Jeruzalémě, a zdůraznilo, že vůle palestinského lidu je silnější než izraelská válečná mašinérie a že politika „etnických čistek“ nebude úspěšná, protože Palestinci stojí na straně „historické vlasti“.

22.08.2021 06:37 Daniel Žingor168Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova