Praha Jeruzalém

Stovky vojáků protestují na sociálních sítích po smrti Shmueliho, který byl zastřelen na hranici s Gazou.

Od: Arutz Sheva, 30. srpna 2021 20:53

Po smrti Barela Hadaryi Shmueliho, příslušníka pohraniční policie, který byl před více než týdnem těžce zraněn při násilných nepokojích na hranici s Gazou a na následky zranění zemřel, začal na sociálních sítích v rámci IDF protest.

Stovky vojáků zveřejnily na svých instagramových účtech vzkaz, v němž tvrdí, že vyšší velení IDF brání vojákům v obraně, informovaly Kan 11.

Vojenský zpravodaj Roi Sharon uvedl, že protest následuje po tvrzeních, že jednotky IDF při nepokojích, kde byl Shmueli z bezprostřední blízkosti postřelen, požádaly o povolení zahájit palbu a byly odmítnuty.

 

Podle vojenského vyšetřování provedeného minulý týden je toto tvrzení nesprávné. Argument, že vojáci IDF jsou vystaveni zbytečnému riziku ze strany velitelů, kteří jim odmítají umožnit obranu, však není nový.

Barel narukoval k pohraniční policii a v březnu 2019 prošel výcvikem jako voják. Po výcviku absolvoval kurz pro vstup do tajné arabské jednotky pohraniční policie, načež se stal součástí jednotky Jižního okrsku pohraniční policie (Jamas).

31.08.2021 05:52 Daniel Žingor343Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News