Praha Jeruzalém

IDF útočí na vojenský komplex Hamásu, vojenské výcvikové zařízení, vojenský tábor s místem pro skladování zbraní a teroristický tunel.

Od: Arutz Sheva, 12. září 2021 4:05

Stíhačky a vrtulníky IDF zaútočily v noci na neděli na cíle Hamásu, včetně vojenského komplexu s několika podzemními dílnami na výrobu raket, vojenského výcvikového zařízení organizace, vojenského tábora s místem pro skladování zbraní a teroristického tunelu.

Mluvčí jednotky IDF uvedl, že nálety byly odvetou za dřívější raketovou palbu z Gazy na izraelské území.

„IDF nebude akceptovat situaci, kdy teroristické organizace působí proti izraelské domácí frontě. IDF bude i nadále tvrdě reagovat na teroristické činy z pásma Gazy a považují organizaci Hamas za odpovědnou za vše, co se v pásmu Gazy děje,“ uvádí oficiální prohlášení.

V sobotu večer se ve Sderotu a dalších lokalitách poblíž hranic z pásma Gazy rozezněly sirény.

Z pásma Gazy byla na izraelské území vypálena jedna raketa. Raketu zachytil protiraketový systém Iron Dome.

Magen David Adom uvedl, že při aktivaci sirény spadl a zranil se 29letý muž, který utíkal do krytu. Zdravotníci ho evakuovali do nemocnice Barzilai v Aškelonu, kde byl přojat v lehkém stavu.

V sobotu zaútočila letadla IAF na několik cílů Hamásu v pásmu Gazy v reakci na raketu, která byla odpálena v pátek večer směrem k regionální radě Eškol.

12.09.2021 06:49 Daniel Žingor136Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova