Praha Jeruzalém

Úřad předsedy Palestinské autonomie obvinil Izrael z „poprav“ teroristů, kteří plánovali útoky v Izraeli.

Autor: Dalit Halevi , 27. září 2021 2:02

Úřad předsedy Palestinské samosprávy (PA) Mahmúda Abbáse v neděli odsoudil to, co označil za „dva ohavné zločiny spáchané izraelskými okupačními silami v Jeruzalémě a Jeninu, které měly za následek smrt pěti civilistů“.

Prohlášení se týkalo přestřelky, která vypukla mezi teroristy Hamásu a izraelskými bezpečnostními silami v neděli brzy ráno, při níž byli zlikvidováni čtyři teroristé a dva vojáci, včetně jednoho důstojníka, byli vážně zraněni.

Palestinská samospráva ve svém prohlášení uvedla, že „tyto zločiny jsou pokračováním série porušování a poprav na místě proti našemu (palestinskému) lidu“, a dodala, že pokračování této politiky povede k vyhrocení situace a dalšímu napětí a nestabilitě.

Prohlášení obvinilo „izraelskou okupační vládu“ z přímé odpovědnosti za eskalaci a její důsledky a vyzvalo mezinárodní společenství, aby nemlčelo k „popravám“ prováděným „okupací“ a aby okamžitě podniklo kroky k trestnímu stíhání „pachatelů zločinů“.

Rozsáhlá zatýkací operace obranného establishmentu, která proběhla v neděli brzy ráno, měla za cíl zmařit rozsáhlý útok plánovaný teroristickými organizacemi v Jeruzalémě.

Podle Izraelské bezpečnostní agentury (Shin Bet) byl plánovaný útok velmi významným útokem, jehož obrysy připomínají pekelné útoky z počátku roku 2000, při nichž došlo k mnoha obětem.

Bezpečnostní zdroje uvedly, že Shin Bet dlouhodobě sledovala zmařenou teroristickou infrastrukturu a že pochopila, že teroristé zamýšleli provést útok pod vedením Hamásu a že se na jeho plánování a provedení podílely desítky lidí.

27.09.2021 06:28 Daniel Žingor210Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News