Praha Jeruzalém

Poslanci ze strany Náboženský sionismus si prohlédli místo včerejších arabských nepokojů u Damašské brány a vyčítají vládě, že se opírá o stranu Ra’am.

Od: Arutz Sheva, 20. října 2021 18:01

Poslanci ze strany Náboženský sionismus si ve středu odpoledne prohlédli oblast Damašské brány v Jeruzalémě po násilných nepokojích, ke kterým na tomto místě včera došlo.

Předseda strany Bezalel Smotrich řekl, že „suverenitu v Jeruzalémě nelze předat do rukou Mansúra Abbáse. Přišli jsme sem, protože každý večer jsou v hlavním městě napadáni a obtěžováni Židé“.

„Bennettova podřízenost Mansúrovi Abbásovi a Islámskému hnutí vede ke ztrátě vlády nad rozsáhlými oblastmi v celé zemi. Tito výtržníci chápou, že má vláda omezené možnosti proti nim zakročit, a využívají toho k tomu, aby měnili realitu přímo na místě. Děje se tak ve všech městech, v Negevu, v dotčených městech a nyní také při pokusu o vyvlastnění našeho práva na město Jeruzalém a o faktické rozdělení Jeruzaléma. Jsme tu proto, abychom arabským výtržníkům a teroristům řekli, že se to nestane,“ řekl Smotrich,

Podle něj „náš Jeruzalém, který patří izraelskému lidu, bude trvat věčně a výtržníci nemohou poškodit naše věčné hlavní město“.

Již dříve Jehezkel Šmuel, řidič autobusu, který byl napaden arabskými vrhači kamenů poblíž Damašské brány, vzpomínal na chvíle teroru, které zažil on i jeho cestující.

„Lidé viděli blížící se smrt a začali křičet ‚Šema Jisrael‘,“ řekl Šmueli rozhlasové stanici Galai Tzahal (IDF Radio).

„Řekl jsem jim, ať zalehnou, jako to děláme za války. Šlápl jsem na plyn a ujel. Když jsem uvízl v dopravní zácpě, zavolal jsem policii – a dostal další příval kamenů. Myslel jsem, že je to náš konec,“ řekl.

21.10.2021 06:56 Daniel Žingor173Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova