Praha Jeruzalém

„Nenechám se zastrašit. Budu pokračovat ve sdílení izraelského příběhu a povedu otevřený dialog se všemi částmi britské společnosti,“ napsala Hotovelyová po akci na Twitteru.

Autor: United with Israel, 10. listopadu 2021

Velvyslankyně ve Velké Británii Cipi Hotovelyová utekla před propalestinskými útočníky, které pobouřilo, že izraelská diplomatka byla v úterý večer pozvána k účasti na debatě na prestižní London School of Economics.

S kyticí květin v ruce Hotovelyová nastoupila do auta poté, co ji ochranka odvedla pryč.

Zatímco hrozící protiizraelští demonstranti křičeli „Styďte se“, se policie snažila zjednat pořádek.

Hotovelyová – členka strany Likud, která je silnou zastánkyní židovských komunit v Judeji a Samaří – mezitím zůstala vzdorovat.

„Nenechám se zastrašit. Budu i nadále sdílet izraelský příběh a povedu otevřený dialog se všemi částmi britské společnosti,“ napsala Hotovelyová po této akci na Twitteru.

Program, který trval celou hodinu a půl, proběhl podle plánu a zúčastnilo se ho asi 200 studentů, kteří si vyslankyni vyslechli.

„Antisemitismus nemá na našich univerzitách ani v naší zemi místo,“ napsala na Twitteru „znechucená“ ministryně vnitra Priti Patelová. „Budu i nadále dělat vše pro to, aby byla židovská komunita v bezpečí před zastrašováním, obtěžováním a zneužíváním.“

Izraelská vyslankyně poděkovala britské vládě za podporu.

„Jsem velmi vděčná za podporu britské vlády, mnoha přátel a partnerů,“ napsala na Twitteru.

Levicoví Židé v Británii byli proti jmenování Hotovelyové velvyslankyní kvůli jejím proosadnickým názorům.

12.11.2021 05:53 Daniel Žingor169Zdroj: United with Israel