Praha Jeruzalém

Čtyři Syřané zahynuli při masivních bombových útocích připisovaných Izraeli. Syrská protiletadlová raketa údajně explodovala nad severním Izraelem.

Autor: David Rosenberg, 24. listopadu 2021 9:51  

Podle Syrské Organizace pro lidská práva (SOHR) byli při sérii náletů na cíle v Sýrii zabiti nejméně čtyři lidé.

Podle SOHR se sídlem v Londýně izraelská vojenská letadla překročila libanonský vzdušný prostor a při přeletu nad Bejrútem vypálila rakety, které zasáhly několik cílů v oblasti Homsu.

V noci na dnešek oficiální syrská tisková agentura SANA oznámila, že po izraelském útoku byly aktivovány systémy protivzdušné obrany země, které většinu raket zachytily.

Syrská vláda prohlásila, že při úderech byli zabiti dva lidé, oba civilisté a uvedla, že třetí civilista byl zraněn. Kromě toho agentura SANA uvedla, že šest vojáků Asadova režimu bylo zraněno.

SOHR však uvedla, že při úderech byli zabiti čtyři lidé, včetně dvou, kteří zemřeli v důsledku dopadu střely na západním okraji města Homs a dalších dvou, kteří zemřeli v okolí Tripolisu v severním Libanonu, zřejmě v důsledku střepin ze střely. Není jasné, zda střepiny raket pocházely z projektilů vypálených izraelskými letadly nebo ze sítě protivzdušné obrany Sýrie.

Podle zprávy izraelských Channel 12 ze středečního rána jedna z raket země-vzduch vypálených syrskou sítí protivzdušné obrany na útočící izraelská letadla pokračovala v letu na jih poté, co minula svůj cíl a vstoupila do izraelského vzdušného prostoru.

Střela údajně explodovala poblíž Haifského zálivu v severním Izraeli.

Izraelské nálety zasáhly zásilku zbraní ze Sýrie pro teroristickou organizaci Hizballáh, uvedla agentura SANA.

Zpráva SOHR tvrdila, že mezi zasažené cíle patřilo velitelství syrské pobočky Hizballáhu ve městě Al-Mazraa, jakož i pozice obsazené milicemi podporujícími Hizballáh.

25.11.2021 06:13 Daniel Žingor166Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova