Praha Jeruzalém

Izraelský premiér se setkal s kyperským prezidentem a řeckým premiérem a dotkl se nočních náletů na Sýrii: „Nedopřejeme si odpočinek“.

Od: Israel National News 7.12.21 14:27

Izraelský premiér Naftali Bennett v úterý hostil třístranný summit s vedoucími představiteli Řecka a Kypru.

Summitu se zúčastnili Bennett, izraelská ministryně energetiky Karine Elharrarová, kyperský prezident Nicos Anastasiades a řecký premiér Kyriakos Mitsotakis.

„Uvědomujeme si také hrozby v našem složitém regionu, které jsou příčinou společných obav: obavy o naše klima, obavy o zdraví a živobytí našich lidí a obavy o naši bezpečnost tváří v tvář teroru,“ řekl Bennett během summitu.

Premiér Bennett se během jednání rovněž zmínil o zprávách o izraelském náletu v Sýrii v noci na dnešek.

„Tlačíme na zlé síly v tomto regionu dnem i nocí. Nezastavíme se ani na vteřinu. Děje se tak téměř denně. Tváří v tvář ničivým silám budeme i nadále jednat, budeme vytrvalí a neustaneme.“

„Zároveň posilujeme vztahy s našimi přáteli, a to na všech úrovních.“

Syrská státní média v pondělí pozdě večer tvrdila, že izraelská vojenská letadla zaútočila na cíle v přístavním městě Latákíja.

Vojenský zdroj sdělil oficiální syrské tiskové agentuře SANA, že kolem 1:23 hodin „izraelský nepřítel provedl letecký útok“.

Podle tohoto zdroje bylo ze směru od Středozemního moře, jihozápadně od Latákíje, vypáleno několik raket a cílem útoku byla partie s kontejnery v obchodním přístavu Latákíja.

08.12.2021 06:29 Daniel Žingor149Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova