Praha Jeruzalém

Síly IDF zlikvidovaly 26letého palestinského Araba, který se pokusil provést útok poblíž Psagotu.

Autor: Kobi Finkler 22.12.21 23:55

Palestinsko-arabský terorista zahájil ve středu večer palbu směrem k městu Psagot v regionu Binjamin. K žádnému zranění nedošlo.

Zároveň palestinské zdroje oznámily, že 26letý palestinský Arab žijící v táboře Al-Am’ari v Ramalláhu byl zastřelen palbou IDF. Předpokládá se, že se jedná o teroristu, který provedl útok, byl zastřelen IDF a uprchl. Později byl prohlášen za mrtvého.

Mluvčí jednotky IDF uvedl: „Před chvílí vstoupily jednotky IDF na okraj vesnice Al-Bireh v Judeji a Samaří, aby pátraly po podezřelých osobách, které byly spatřeny, jak se blíží k obci Psagot. Na místě se objevily i další podezřelé osoby.“

„Během pátrání vojáků po podezřelých vystřelil na jednotku útočník z projíždějícího vozidla. Vojáci odpověděli palbou a útočníka zasáhli. Nebylo hlášeno žádné zranění příslušníků IDF.“

„Následně došlo k výtržnostem za účasti desítek Palestinců obklopujících vojáky, kteří reagovali prostředky k rozhánění nepokojů,“ uvádí se v prohlášení IDF.

V úterý se poblíž obce Mevo Dotan v Samaří pokusil terorista spáchat útok autem.

Terorista se ve svém vozidle přiblížil k vojenskému stanovišti s posádkou a když se přiblížil k vojákům na stanovišti, zrychlil. Vojáci IDF na vozidlo vystřelili, aby ho zastavili a teroristu zneškodnili.

Teroristovo auto poté narazilo do vojenského vozidla, které bylo zaparkováno poblíž stanoviště a obě vozidla vzplanula. Žádní vojáci IDF nebyli zraněni.

V sobotu poblíž Jeskyně patriarchů ve městě Hebron pobodala 65letá palestinská Arabka Izraelku.

Teroristka byla zneškodněna a poté zatčena.

Oběť, 38letá Izraelka, bojovala s teroristkou, která ji pobodala, dokud nepřijeli příslušníci pohraniční policie, kteří se nacházeli v oblasti a nezneškodnili ji.

Byla lehce zraněna, utrpěla poranění v obličeji, ale byla plně při vědomí.

23.12.2021 06:10 Daniel Žingor84Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News