Praha Jeruzalém

Terorista plánoval provést střelecký útok na Izraelce – ale porucha zbraně jeho útok zmařila – a vedla k zatčení teroristické buňky.

Od: Israel National News 26.12.21 19:30

Nepovedený teroristický útok jižně od Jeruzaléma minulý měsíc zmařila teroristova nefunkční zbraň – porucha, která nakonec vedla k odhalení a zatčení celé teroristické sítě Hamásu.

Podle zprávy, kterou v neděli zveřejnila IDF, se pokus o teroristický útok střelbou odehrál začátkem listopadu poblíž města Efrat v Guš Eciónu jižně od hlavního města.

Když se terorista přiblížil k městu a pokusil se zahájit palbu, zjistil však, že se mu zbraň zasekla, a byl nucen z místa činu uprchnout, aniž by provedl plánovaný útok.

Izraelští vojáci a příslušníci pohraniční policie zahájili po teroristovi pátrání a den po neúspěšném útoku ho vypátrali.

Při následném výslechu zatčený terorista prozradil, že je součástí teroristické buňky řízené teroristickou skupinou Hamás.

Hamás, který si tento měsíc připomněl 34. výročí svého založení, chtěl při této příležitosti podniknout smrtící útok na Izraelce.

Počátkem prosince izraelské bezpečnostní síly využily informace získané při teroristově výslechu k rozbití buňky Hamásu a dopadly 34 teroristů Hamásu ve městě Surif severozápadně od Hebronu, které kontroluje Palestinská samospráva.

„Někteří z nich byli zatčeni za házení kamenů, zápalných bomb a pokusy o útoky,“ uvedl nadporučík Gali Sadeh. „Někteří byli zatčeni za krádež střelných zbraní nebo sestavování zbraní a jiní ukrývali teroristické prostředky.“

Prosincové zatýkání bylo největší za posledních pět let, uvedla armáda.

Na zatýkací operaci se podílela řada speciálních jednotek IDF včetně jednotky 217, známé také jako „Duvdevan“ a protiteroristické jednotky LOTAR, spolu s jednotkami pohraniční policie a pravidelné armády.

29.12.2021 06:48 Daniel Žingor185Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News