Praha Jeruzalém

Palestinské arabské teroristické organizace varují Izrael před tím, aby účastníkům tance s vlajkou umožnil vystoupit na Chrámovou horu.

Autor: Dalit Halevi 27.5.22 4:44

Palestinské arabské teroristické organizace v Pásmu Gazy v čele s Hamásem ve čtvrtek vyhlásily stav pohotovosti v souvislosti s Dnem Jeruzaléma a Pochodem vlajky, který se má konat ve Starém městě.

V prohlášení organizace vyzvaly „palestinskou veřejnost v Jeruzalémě, na Západním břehu Jordánu a na okupovaných územích, aby se od pátku dostavila na náměstí mešity Al-Aksá“, a vyhlásily nadcházející neděli za národní den ochrany mešity Al-Aksá a všeobecnou mobilizaci.

 

Varovaly Izrael před „hloupým krokem“, který by „umožnil teroristickému Vlajkovému pochodu dostat se k mešitě Al-Aksá“, a zdůraznily, že by se to rovnalo „sudu s výbušninami, který by vyhodil do povětří celou oblast, protože Jeruzalém a svatá místa jsou červenou linií“.

V této souvislosti bylo zdůrazněno, že teroristické organizace „nebudou nečinně přihlížet, ale použijí vše, co je v jejich silách, aby svatá místa ochránily“.

Organizace rovněž vyzvaly palestinskou veřejnost, aby „vyšla do ulic, mávala palestinskou vlajkou a postavila se „nepříteli“ na třecích místech“.

27.05.2022 05:15 Daniel Žingor212Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova