Praha Jeruzalém

Palestinští Arabové hlásí zastřelení tří teroristů, kteří seděli ve svém vozidle v Jeninu.

Od: Israel National News 17.6.22 6:13

Palestinští Arabové hlásili střety v Jeninu s vojáky IDF v noci na pátek.

Podle těchto zpráv byli při přestřelce zabiti tři ozbrojení palestinští Arabové a dalších osm bylo zraněno. IDF tuto zprávu nepotvrdila.

 

Na videozáznamech, které kolovaly na sociálních sítích, bylo vidět vozidlo Mazda s kulkami a krvavými skvrnami. Podle zpráv byli tři teroristé zastřeleni, když seděli ve svém vozidle. Byli evakuováni do nemocnice, kde byli prohlášeni za mrtvé.

Ve středu prováděly jednotky IDF, Izraelské bezpečnostní agentury (Šin Bet) a pohraniční policie protiteroristické akce na řadě míst v Judeji a Samaří.

Operace se týkala mimo jiné měst Silwad, Kadum a Hableh.

Během operační činnosti ve městě Hebron vojáci IDF zadrželi osobu podezřelou z účasti na teroristických aktivitách, zabavili samopal „Carlo“ a další zbraně. Izraelské jednotky pohraniční policie rovněž zabavily finanční prostředky v hodnotě více než 100 000 NIS určené na teroristickou činnost.

Kromě toho vojáci IDF zadrželi tři osoby podezřelé z terorismu ve městě Tulkarem. Vojáci operovali také ve městě Šuvejka, kde zadrželi dalšího podezřelého a zabavili nelegální zbraně. Kromě toho bezpečnostní síly zadržely podezřelého z terorismu a zabavily různé nelegální zbraně ve městě Betlém.

Během nočních operací bylo zadrženo celkem 11 osob podezřelých z účasti na teroristických aktivitách. Nebyla hlášena žádná zranění příslušníků IDF.

Podezřelí a zabavené finanční prostředky a zbraně byly předány bezpečnostním složkám k dalšímu zpracování.

17.06.2022 05:44 Daniel Žingor114Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News