Praha Jeruzalém

Podezřelí byli zadrženi na egyptské hranici.

Autor: Taylor Levy, TPS, 29. června 2022

IDF v úterý večer zmařila na egyptské hranici pašeráckou operaci, při níž se pašeráci pokusili převézt do Izraele drogy v hodnotě přibližně 7 milionů šekelů.

Vojáci IDF, kteří dorazili na místo, identifikovali tři podezřelé, kteří se snažili propašovat drogy do Izraele z oblasti teritoriální brigády Yoav podél egyptské hranice.

IDF zabavila přibližně 28 kilogramů kokainu, jehož hodnota se odhaduje na 7 milionů šekelů. Drogy byly předány izraelské policii k další analýze.

Incidenty pokusů o pašování drog podél egyptské hranice jsou v posledních měsících časté – jen před dvěma týdny byl podobný pokus o pašování drog v hodnotě 2,5 milionu šekelů zmařen IDF. Pašování kokainu je však poměrně vzácné, pašeráci se obvykle pokoušejí převézt hašiš.

Izraelský plot na hranicích s Egyptem pomohl v posledních letech zpomalit snahy o pašování drog.

„Tato akce je součástí pokračujícího úsilí IDF a bezpečnostních sil o zmaření pašování drog na egyptské hranici,“ uvedla IDF.

Izrael nasadil speciální jednotky, které se potýkají s pašeráky z místních beduínských kmenů, kteří se při střetu s izraelskými záchytnými jednotkami často chovají násilnicky.

01.07.2022 04:07 Daniel Žingor118Zdroj: World Israel News

Klíčová slova