Praha Jeruzalém

„Dohody odrážejí úzké vztahy s Kyprem a naznačují společný cíl chránit životy vojáků,“ uvedl pracovník ministerstva obrany.

Izraelské ministerstvo obrany poskytne kyperskému ministerstvu obrany osobní ochranné a taktické nosné systémy vyvinuté společností „Source“ a taktický nosný systém pro kyperské vojáky vyvinutý společností „Marom Dolphin“.

Ministr obrany Benny Gantz (Blue and White) řekl: „Vítám tuto dohodu, která je dalším vyjádřením blízkého vztahu, který sdílíme s Kyperskou republikou. Budeme pokračovat v posilování našich obranných vztahů a spolupráce, abychom zajistili vzájemnou bezpečnost a udrželi stabilitu v regionu.

Vedoucí ředitelství mezinárodní obranné spolupráce ministerstva obrany (SIBAT), brigádní generál Yair Kulas, podepsal ve středu v Nikósii několik dohod mezi vládami Izraele a Kypru.

Dohody zahrnují prodej osobních ochranných prostředků a taktických nosných systémů pro použití kyperské národní gardy a byly podepsány za přítomnosti ministra obrany Kyperské republiky Charalambose Petridese, generálního ředitele Ministerstva obrany Kypru Andrease Louka a náčelníka generálního štábu Národní gardy Demokrita Zervakise.

Dohody poskytnou integrované systémy vojáků vyvinuté společností „Source“, které zahrnují osobní ochranné prostředky, nosné vybavení a dynamické rozložení hmotnosti (DWD), které výrazně zlepší efektivitu vojáků. Bylo také dohodnuto, že budou poskytnuty speciálně navržené nosné systémy, které zahrnují pracovní pás TPP, vyvinutý „Marom Dolphin“. Unikátní taktický nosný systém napomáhá rozložení hmotnosti a umožňuje rychlé a snadné připevnění větších batohů nebo tašek.

Během návštěvy se vedoucí SIBAT Yair Kulas setkal s generálním ředitelem Ministerstva obrany Kypru Andreasem Loukou. Oba jednali o posílení bezpečnostní spolupráce ministerstev obrany.

Yair Kulas poté uvedl: „Dnes podepsané dohody odrážejí naše úzké vztahy s Kyprem a naznačují společný cíl chránit životy vojáků.“

Autor: Israel National News, 30. června 2022

02.07.2022 06:35 Kristýna Kupková111Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova