Praha Jeruzalém

Podle německé rozvědky íránské subjekty nakupovaly německé technologie, které porušovaly jadernou dohodu.

Autor: United with Israel, 5. července 2022

Podle nedávno zveřejněné bezpečnostní zprávy, kterou zveřejnil německý městský stát Hamburk, si Írán od německo-íránského muže pořídil nelegální technologie v hodnotě 1 milionu dolarů.

Deník Jerusalem Post uvedl, že podezřelý německo-íránský občan byl identifikován jako „Alexander J.“ Institutem pro vědu a mezinárodní bezpečnost, washingtonskou organizací, která zprávu hamburské zpravodajské agentury vyhodnotila.

Podle závěrů institutu případ naznačuje „pokračující snahu Íránu porušovat zákony o kontrole obchodu a sankce jiných zemí za účelem získání položek pro svůj jaderný a balistický program“.

„Írán navíc pokračuje v aktivním náboru sympatizujících nebo přesvědčitelných osob, aby získával komodity pro své citlivé programy,“ dodává zpráva. „Některé z těchto vývozů zřejmě porušují JCPOA (Společný komplexní akční plán).“

Bidenova administrativa v současné době pracuje na oživení JCPOA, který Izrael zatracoval, protože zaplavil hlavního světového sponzora terorismu miliardami dolarů, které byly dříve kvůli sankcím uvaleným na Islámskou republiku nedostupné. Írán tyto peníze použil k ohrožení regionu a opakovaně vyhrožoval, že vymaže Izrael z mapy.

„Německá spolková prokuratura uvedla, že Alexander J. nelegálně vyvezl množství složitého laboratorního vybavení, včetně čtyř spektrometrů,“ uvedl deník Jerusalem Post.

Zpráva deníku Jerusalem Post rovněž poznamenala, že „pozorovatelé Íránu“ označili Německo za „volný trh, na kterém si íránský režim zajišťuje technologie a materiál pro svůj nezákonný jaderný a raketový program“.

Kritici varují, že německé sankce vůči íránskému režimu vyžadují přísnější vymáhání a že Německo rovněž povolilo problematický obchod, v jehož rámci se do Íránu dostává zboží dvojího užití s vojenským využitím.

Německá média rovněž bijí na poplach kvůli prodeji komponentů, které mohou být použity ke konstrukci zbraní hromadného ničení.

Hamburská zpravodajská agentura upozornila na otázku operací Hizballáhu v Německu. Tato libanonská teroristická skupina je íránskou zástupnou armádou, která provozuje celosvětovou drogovou a peněžní operaci sahající od Blízkého východu až po Evropu a Jižní Ameriku.

Hizballáh má v Německu údajně také více než 1 000 příznivců, kteří se navzdory zákazu této teroristické skupiny v zemi účastní činnosti 30 islámských a kulturních skupin napojených na Hizballáh.

06.07.2022 05:58 Daniel Žingor111Zdroj: United with Israel