Praha Jeruzalém

Během návštěvy 11. července se prezident Herzog setká s českým prezidentem, předsedou vlády, předsedou Senátu, předsedou Poslanecké sněmovny a zástupci židovské obce.

Od: Israel National News 10. července 2022 7:00

Prezident Isaac Herzog a první dáma Michal Herzog dnes (v neděli) odletí na pozvání prezidenta Miloše Zemana na jednodenní státní návštěvu České republiky. Během návštěvy zavítá prezident Herzog do Prahy a uskuteční diplomatická jednání s předsedou vlády ČR Petrem Fialou, předsedou Senátu, předsedou Poslanecké sněmovny, vládními představiteli a členy pražské židovské obce.

Prezidentská kancelář připomněla, že Izrael a Českou republiku pojí úzké a přátelské diplomatické vztahy, více než stoleté přátelství a historická spřízněnost, která našla svůj výraz v krizových a obtížných okamžicích. Herzogova kancelář zdůraznila, že prezident Zeman, neochvějný zastánce Izraele, toto hluboké přátelství již mnoho let reflektuje.

Prezident Herzog a první dáma zahájí svou návštěvu České republiky v pondělí 11. července na Starém židovském hřbitově v Praze a v nejstarší synagoze ve městě, kde se setkají se členy pražské židovské obce. Později navštíví Pražský hrad, sídlo prezidenta republiky, kde budou přijati státním uvítacím ceremoniálem a setkají se s českým prezidentem a první dámou. Poté se zúčastní státního oběda pořádaného prezidentem Zemanem. Později během dne se prezident Herzog setká s předsedkyní Poslanecké sněmovny Markétou Pekarovou Adamovou a předsedou Senátu Milošem Vystrčilem. Poté se prezident Herzog setká s předsedou vlády ČR Petrem Fialou.

Později večer odletí prezident s první dámou zpět do Izraele.

10.07.2022 05:31 Daniel Žingor148Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova