Praha Jeruzalém

Vrah ubodal tři členy rodiny Salomonových, kteří se sešli na oslavě narození chlapečka.

Autor: Maurice Hirsch, adv., Palestinian Media Watch, 28. července 2022

Jako odměnu za to, že zavraždil Josefa Salomona (70) a jeho dvě dospělé děti, Chaju (46) a Elada (36), tím, že je ubodal, když večeřeli ve svém domě v Halamiši, městě v regionu Binjamin, zdvojnásobí tento měsíc Palestinská samospráva plat palestinského teroristického vraha Omara al-Abeda.

Po pěti letech strávených ve vězení zvýší Palestinská samospráva vrahovi plat z 2 000 šekelů (cca 643 USD) měsíčně na 4 000 šekelů (1 286 USD) měsíčně.

15. července 2017, jen několik dní před útokem, Fatah, strana prezidenta Palestinské autonomie Mahmúda Abbáse, na své oficiální stránce na Facebooku znovu odvysílala jeho implicitní výzvu k násilí – původně pronesenou 17. října 2014 v oficiální televizi Palestinské autonomie – v níž tvrdil, že Židé „nemají právo znesvěcovat“ mešitu Al-Aksá a že Palestinci by v tom měli Židům „zabránit“.

„Všichni musíme v mešitě Al-Aksá realizovat ribát (náboženský konflikt)… Musíme jim zabránit, ať už jakýmkoli způsobem, ve vstupu do svatyně… Nemají právo do ní vstoupit. Nemají právo ji znesvěcovat. Musíme jim v tom zabránit. Postavme se před ně s odhalenou hrudí, abychom chránili naše svatá místa,“ prohlásil Abbás.

Teroristický vrah Al-Abed, který tuto výzvu přijal a opakoval, před spácháním útoku napsal ve své „závěti“ na Facebooku, že si bere svůj „nabroušený nůž“, aby „reagoval“ na dění v mešitě Al-Aksá, které označil za to, že Izraelci/Židé „znesvěcují naši mešitu Al-Aksá“. Otevřeně napsal, že neočekává návrat, ale že jde „do ráje“.

Jak uvedla nezávislá palestinská zpravodajská agentura Palestine Today 21. července 2017, v závěti stálo:

„Znesvěcují naši mešitu Al-Aksá, místo noční cesty našeho milovaného (proroka Mohameda), zatímco my spíme. Není to snad pro nás ostuda, že nečinně sedíme? Vy, jejichž zbraně jsou pokryty rzí, vy, kteří vytahujete své zbraně jen na odiv – nestydíte se za sebe?

„Vyhlásili válku Alláhovi. Cožpak si Alláh nezaslouží, abyste pro Něho vyvíjeli úsilí? Uzavřeli mešitu Al-Aksá a vaše zbraně na výzvu nereagovaly! Jediné, co mám v rukou, je nabroušený nůž a ten odpovídá na volání mešity Al-Aksá.“

Jak odhalila organizace Palestinian Media Watch, Palestinská samospráva často označuje Židy za „syny opic a prasat“ a podobně propaguje „mučednictví pro Alláha“, aby podnítila teror. Vrah pokračoval v přebírání těchto zpráv od PA:

„Vy, synové opic a prasat (tj. Židé podle islámské tradice) – pokud neotevřete brány mešity Al-Aksá, jsem si jist, že po mně přijde muž, který (vás) udeří železnou rukou, varuji vás! Vím, že tam jdu a nikdy se sem nevrátím, spíše se vrátím do ráje, do náruče Alláhova milosrdenství.

 

„Jak dobrá a příjemná je smrt a mučednická smrt (šaháda) pro Alláha, Jeho posla (Muhammada) a místo noční cesty Jeho posla (tj. mešita Al-Aksá)!“

Protože podle Palestinské samosprávy tento vrah, stejně jako tisíce dalších teroristů, pouze plnil přání Palestinské samosprávy, vyplývá z toho, že by mu Palestinská samospráva měla vyplatit slušnou odměnu.

29.07.2022 05:17 Daniel Žingor96Zdroj: World Israel News

Klíčová slova