Praha Jeruzalém

Syn Basa’am Asadiho, zatčeného vůdce Islámského džihádu, slibuje pomstu „sionistům“ a viní izraelskou vládu ze zranění svého otce.

Autor: Dalit Halevi 4. srpna 2022 12:34

Mluvčí praporu teroristické skupiny Islámský džihád v Jeninu, který je doprovázen ozbrojenými aktivisty, přečetl oznámení, v němž vyhrožuje teroristickými útoky proti Izraeli v reakci na zatčení vůdce Islámského džihádu Basa’am Asadiho na začátku tohoto týdne.

„Rozmetáme hlavy sionistů a jejich těla na vrcholcích hor,“ uvedl mluvčí.

Na videozáznamu přiloženém k výhružné zprávě je vidět ozbrojené teroristy, jak střílejí na jednotky IDF během předchozích operací v oblasti Jeninu.

Asadiho syn mezitím na Facebooku zveřejnil aktuální informace o stavu svého otce, který je v současné době držen ve věznici Ofer.

Podle syna trpí Asadi modřinami a zraněními po celém těle, zejména pak úderem do týla, který mu způsobil značné krvácení, a strašlivými bolestmi hlavy.

Asádího syn svalil odpovědnost za otcův život na „okupační vládu“ a požadoval, aby Palestinská samospráva a organizace na ochranu lidských práv zřídily lékařský výbor, který by sledoval otcův stav.

Kromě toho syn reagoval na reakci Islámského džihádu na otcovo zatčení s tím, že teroristická organizace se při svých akcích neštítí ničeho.

05.08.2022 05:51 Daniel Žingor136Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News