Praha Jeruzalém

Premiér Lapid řekl, že nedovolí teroristům, aby určovali izraelské činy a oslovil každého, kdo se snaží ublížit izraelským občanům.

Premiér Lapid a ministr obrany Benny Gantz ve společném prohlášení vyslali silný vzkaz Islámskému džihádu a dalším teroristickým skupinám v Gaze.

„Před krátkým časem IDF zaútočily na cíle Islámského džihádu v pásmu Gazy. Jedná se o operaci zaměřenou na odstranění konkrétní hrozby pro občany Státu Izrael a poškození teroristů a těch, kteří je vysílají. [Akce bude vyžadovat] operační spolupráce mezi IDF, našimi zpravodajskými agenturami a Šin Bet.“

Premiér Yair Lapid řekl, že Izrael nedovolí teroristům diktovat podmínky střetnutí, pokud jde o blaho izraelských občanů.

„Ať každý, kdo se pokusí ublížit Izraeli, ví, že zaplatí vysokou cenu,“ řekl.

„Bezpečnostní síly zaútočí na teroristy Islámského džihádu, aby odstranily hrozbu pro občany Izraele.“

Ministr obrany Benny Gantz zopakoval Lapidovu zprávu, vyzývající k obnovení klidu na jižní hranici. „Úkolem je chránit města a občany Izraele – nedovolíme žádné skupině, aby ohrožovala nebo poškozovala naše občany. Dostaneme se ke každému, kdo se nám pokusí ublížit.“

Po zahájení operace má premiér v 18:30 svolat vyhodnocení bezpečnostní situace za účasti ministra obrany Bennyho Gantze v Tel Avivu.

05.08.2022 17:27 Kristýna Kupková243Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova