Praha Jeruzalém

Sirény ve středním a jižním Izraeli; jeden člověk je zraněn střepinami. IDF útočí na teroristické cíle Islámského džihádu.

Od: Israel National News 6. srpna 2022 20:47

V průběhu soboty se ve středním a jižním Izraeli rozezněly sirény, přičemž v 18:00 hodin došlo k silnému náporu raket mířících na centrální Izrael, který aktivoval sirény v jižním Tel Avivu, Bat Jamu, Holonu, Azoru a Rišon Lezionu.

Byl aktivován systém protiraketové obrany Iron Dome, který zachytil dvě rakety nad Bat Jamem. Další dvě rakety spadly do moře poblíž Tel Avivu. Zatím nebyla hlášena žádná zranění ani vážné škody.

Od sobotního rána byly rakety vypáleny na města v regionální radě Eškol, Ša’ar Hanegev, Hof Aškelon a Sderot, stejně jako v oblasti Aškelonu, Netivotu a v nížině. Při jednom z náletů dopadla raketa poblíž budovy v Aškelonu, ale nezpůsobila škody ani zranění. V dalším případě dopadla raketa v regionální radě Eškol; tato raketa způsobila škody a jedna osoba byla lehce zraněna střepinami.

Dva vojáci IDF, kteří přijeli k zásahu proti raketě poblíž Gazy, byli zraněni střepinami, když nedaleko vybuchla raketa. Střepiny ze záchytné rakety dopadly v jedné ze čtvrtí Sderotu, ale nezpůsobily zranění.

Raketa, která zasáhla dům ve Sderotu, způsobila obrovské škody, ale nezpůsobila zranění.

IDF mezitím pokračuje v útocích na cíle teroristické organizace Islámský džihád v celé Gaze. Podle arabských zpráv bylo od pátku při útocích IDF zabito 15 lidí. Z nich pouze dva nebyli zapojeni do teroristických aktivit. Arabské zprávy dodávají, že nejméně 100 lidí v Gaze bylo při úderech IDF středně těžce nebo těžce zraněno.

Mluvčí IDF uvedl, že izraelské letectvo zaútočilo na dva námořní sklady zbraní umístěné v domech teroristů Islámského džihádu v reakci na raketovou palbu na Izrael. Kromě toho stíhací vrtulníky a stíhačky Maglan zaútočily na čtyři vojenská stanoviště Islámského džihádu a dva sklady zbraní.

Izraelský premiér Jair Lapid se v sobotu večer ve 22:30 v Tel Avivu setká s diplomaticko-bezpečnostním kabinetem, v neděli se s Lapidem sejde vůdce opozice MK Benjamin Netanjahu spolu s vojenským tajemníkem Avi Gilem, aby obdrželi aktuální informace o bezpečnostních otázkách.

07.08.2022 05:04 Daniel Žingor154Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova