Praha Jeruzalém

Mansúr se podílel na desítkách případů raketové palby, minometných bomb a protitankových střel.

Od: Israel National News 7. srpna 2022, 6:00

Islámský džihád v neděli brzy ráno potvrdil, že Cháled Mansúr, vůdce jižní divize organizace, byl zlikvidován při útoku IDF v pásmu Gazy.

Při útoku byl rovněž zlikvidován Ziad al-Mudallal, syn vysokého vůdce Islámského džihádu Ahmada al-Mudallala.

IDF mezitím v neděli brzy ráno pokračovala v úderech na teroristické cíle v Gaze. Stalo se tak po přívalu raket, které byly v noci vypáleny na jižní Izrael.

Mansúr se v průběhu let podílel na desítkách incidentů, při nichž došlo k ostřelování raketami, minometnými bombami a protitankovými střelami. Během operace Strážce hradeb byl zodpovědný za stovky raketových odpalů směrem na Izrael.

Šéf operačního oddělení IDF generálmajor Oded Basiuk v sobotu večer sdělil médiím, že „celá bezpečnostní elita Islámského džihádu byla zlikvidována“.

 

„V posledních hodinách bylo možné pozorovat další velmi důležitý jev. Islámský džihád vystřeluje stovky raket, z nichž značná část dopadá uvnitř pásma Gazy. Podle všech údajů, které mám k dispozici – vidím, že útok na Džabalíju si způsobil sám. Organizace nejenže ohrožuje životy Izraelců, ale ubližuje také Palestincům. Budeme pokračovat a jednat proti Islámskému džihádu tak dlouho, jak bude třeba. Nepřestaneme, dokud nás Islámský džihád nepřestane ohrožovat. Důležitá je trpělivost, ne všechno při takových operacích jde hladce. Zatím jsou výsledky dobré,“ řekl generál.

V sobotu večer předložila IDF videodůkazy, že za smrt několika dětí v Džabalíji severně od města Gazy může neúspěšný raketový útok Islámského džihádu, což je v rozporu s arabskými tvrzeními, že smrt dětí způsobil izraelský útok.

08.08.2022 05:30 Daniel Žingor132Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova