Praha Jeruzalém

Přestože obranné baterie Iron Dome úspěšně zachytily 95 % raket, některé explodovaly v Izraeli a způsobily škody na domech, továrnách a automobilech.

Autor: Aryeh Savir, TPS, 8. srpna 2022

Více než 100 izraelských nemovitostí bylo za poslední dva dny poškozeno raketami vypálenými teroristickou organizací Islámský džihád z pásma Gazy, informoval v neděli daňový úřad.

Bezprostředně po zahájení operace Breaking Dawn v pátek odpoledne se daňový úřad připravil reagovat na občany, jejichž majetek byl v důsledku raketových útoků poškozen.

Teroristé v Gaze odpálili na izraelská města a obce, včetně Tel Avivu a oblasti Jeruzaléma, více než 600 raket. Přestože obranné baterie Iron Dome úspěšně zachytily 95 % raket, některé explodovaly v Izraeli a způsobily škody na domech, továrnách a automobilech.

Zaměstnanci daňového úřadu z kompenzačního fondu navštívili místa zasažená útoky a poskytli nezbytnou prvotní pomoc občanům, jejichž domy nebo majetek byly poškozeny. Odhadci posoudili škody.

Horká linka dosud obdržela přibližně 100 hlášení o škodách na majetku. Fond pro odškodnění za škody na majetku odhaduje, že existuje ještě asi 50 případů škod, které dosud nebyly nahlášeny z důvodu nepřítomnosti obyvatel v jejich domovech.

09.08.2022 05:30 Daniel Žingor193Zdroj: United with Israel