Praha Jeruzalém

Premiér Lapid napadl předsedu Palestinské samosprávy poté, co při setkání s německým kancléřem obvinil Izrael z páchání „holocaustu“ na palestinských Arabech.

Autor: Elad Benari 16. srpna 2022 11:55

Premiér Jair Lapid v úterý napadl předsedu Palestinské samosprávy (PA) Mahmúda Abbáse poté, co Abbás během setkání s německým kancléřem Olafem Scholzem v Berlíně obvinil Izrael z páchání „holocaustu“ na palestinských Arabech.

„Obvinění Mahmúda Abbáse, že Izrael spáchal ’50 holocaustů‘, zatímco stál na německé půdě, je nejen morální ostudou, ale i zrůdnou lží,“ řekl Lapid.

 

„Během holocaustu bylo vyvražděno šest milionů Židů, včetně jednoho a půl milionu židovských dětí. Historie mu to nikdy neodpustí,“ dodal.

Toto prohlášení přišlo poté, co Abbás obvinil Izrael ze spáchání několikanásobného „holocaustu“ během projevu po boku Scholze v Berlíně.

Abbás použil anglické slovo „holocausts“, když odpovídal na otázku týkající se mnichovského masakru 11 izraelských sportovců na olympijských hrách v roce 1972, který spáchali palestinští arabští teroristé.

Předseda Palestinské autonomie odmítl otázku, zda se za masakr omluví, a řekl: „Mám tady 50 masakrů, které spáchal Izrael ….50 masakrů, 50 hromadných vražd, 50 holokaustů.“.

Kancléř Scholz byl Abbásovými výroky viditelně rozrušen a zamračil se. Tehdy nereagoval, ale později řekl, že slyšet tato slova od Abbáse bylo „nesnesitelné“.

17.08.2022 05:34 Daniel Žingor124Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News