Praha Jeruzalém

„Měla jsem přátele, kteří se na mě úplně vykašlali… a nepustili mě k sobě domů,“ řekla supermodelka.

Autor: Debbie Reissová, World Israel News, 23. srpna 2022.

Palestinsko-americká supermodelka Bella Hadid prohlásila, že ji kvůli její hlasité podpoře Palestinců a protiizraelským názorům vyhodili z několika zakázek.

Hadidová, dcera magnáta Mohameda Hadida narozeného v Nazaretu, často zveřejňuje lži a dezinformace o izraelsko-palestinském konfliktu pro svých 56 milionů sledujících na Instagramu.

„Bylo tolik značek, které se mnou přestaly spolupracovat. Mnoho přátel se ke mně také otočilo zády,“ řekla supermodelka v podcastu libyjsko-americké novinářky Noor Tagouriové.

 

„Měla jsem přátele, kteří se na mě úplně vykašlali, třeba i přátelé, se kterými jsem sedm let chodila v pátek na večeři, mě teď prostě nepustí k sobě domů,“ dodala modelka.

Označila Izrael za stát „apartheidu“, obvinila izraelské Židy, že jsou „skupinou kolonizátorů“, kteří provádějí etnické čistky proti Palestincům, a naposledy se židovskému státu postavila kvůli zabíjení teroristů v Gaze na začátku tohoto měsíce.

Na začátku tohoto roku byla také natočena na propalestinském shromáždění, kde skandovala „od řeky k moři“, což je výzva ke zničení celého Izraele a jeho nahrazení „Palestinou“.

Hadidová a její starší sestra a kolegyně modelka Gigi přirovnaly osud Ukrajinců tváří v tvář ruské invazi k osudu Palestinců a prohlásily, že „zažívají totéž“.

V samostatném rozhovoru pro časopis GQ tento týden také uvedla, že rozvod jejích rodičů znamenal, že jako dítě přišla o možnost být muslimkou a mít silnou palestinskou identitu.

„Tak dlouho mi tato část mého já chyběla a byla jsem z toho opravdu, opravdu smutná a osamělá,“ řekla GQ. „Ráda bych vyrůstala a byla každý den s tátou, studovala a opravdu mohla praktikovat (islám), prostě obecně žít v muslimské kultuře.“

To ji ještě více přimělo šířit povědomí o „izraelské okupaci“, řekla.

„Mluvím o (těchto věcech) kvůli starším lidem, kteří tam stále žijí, kteří nikdy nemohli vidět Palestinu svobodnou, a kvůli dětem, které stále mohou vyrůstat a mít krásný život,“ řekla.

Začátkem tohoto měsíce si supermodelka postěžovala, že instagramisté nesmějí být Palestinci poté, co platforma sociálních médií odstranila příspěvek s pasem jejího otce, v němž bylo jako místo narození uvedeno „Palestina“.

24.08.2022 05:45 Daniel Žingor407Zdroj: World Israel News