Praha Jeruzalém

„Kdyby dav rodinu zlynčoval, probudili bychom se dnes ráno do úplně jiného filmu,“ řekl jeden z vysokých izraelských bezpečnostních představitelů.

Od: World Israel News, 6. října 2022

Dvě izraelské židovské ženy a tři dcery zachránily v úterý palestinské bezpečnostní síly ve městě Nábulus (Šekem) v Samaří, které spravuje Palestinská samospráva, pouhé dvě hodiny před svátkem Jom Kipur.

Ženy, obyvatelky středoizraelského města Elad, se vydaly na nepovolenou výpravu do města spravovaného Palestinskou samosprávou, které je zároveň ohniskem palestinského teroru. Vstup do „oblasti A“ – měst pod palestinskou politickou a vojenskou kontrolou, včetně Nábulusu – je pro Izraelce bez povolení nezákonný.

Zatímco nakupovali, což byl údajně účel výletu, místní palestinští policisté si všimli vozidla s izraelskou poznávací značkou a ochránili je před případným násilím. Na videozáznamu je vidět, jak se kolem vozidla shromáždil dav Palestinců.

Ženy byly následně odvedeny k výslechu a poté předány izraelským bezpečnostním složkám.

Jeden z vysokých izraelských bezpečnostních představitelů palestinskou policii pochválil: „Jednali nezávisle, efektivně a rychle s vědomím, že kdyby dav rodinu zlynčoval, probudili bychom se dnes ráno do úplně jiného filmu.“

06.10.2022 06:12 Daniel Žingor328Zdroj: World Israel News

Klíčová slova