Praha Jeruzalém

Netanjahuovi příznivci útočí na předsedu náboženského sionismu za to, že trvá na svém požadavku být v příští vládě ministrem obrany. Likud: „Smotrich používá levicovou taktiku“.

Autor: Hezki Baruch 20. listopadu 2022 20:31

Koaliční rozhovory se ocitly ve slepé uličce, a tak příznivci designovaného premiéra Benjamina Netanjahua začali na internetu útočit na předsedu strany Náboženský sionismus Bezalela Smotricha ve snaze přimět ho, aby ustoupil od svých požadavků.

V neděli Smotrich na Twitteru reagoval na své útočníky. „Lidé z nás nemohou dělat nepřítele, podněcovat proti nám a pomlouvat nás pokaždé, když se nepostavíme do pozoru požadavkům Likudu. Náboženský sionismus je partnerem nacionalistického tábora a Likudu,“ napsal Smotrich.

„Budeme se držet svých požadavků, abychom zajistili rychlé vytvoření dobré a robustní vlády, která bude konat dobro a povede skutečně pravicovou politiku,“ dodal.

Poslanec za Likud Dr. Šlomo Karhi reagoval na Smotriche a obvinil ho, že přejímá taktiku levice: „Bezalel je vynikající, důstojný a důvěryhodný partner a dobrý přítel. Ale to, co dělá v tomto tweetu, to je taktika levice… vzít nějaký tweet (který důrazně odsuzuji) od někoho a říct, že reprezentuje všechny… to se k vám nehodí, můj dobrý příteli. Soustřeďme se teď na to, co je důležité, a ne na šum v pozadí.“

Smotrichovo nedávné naléhání na přijetí portfolia obrany rozčílilo příznivce Benjamina Netanjahua, kteří na Smotricha začali útočit a štvát proti němu na sociálních sítích.

„Není mezi nimi žádný rozdíl, oba jsou nechutní darebáci,“ napsal jeden z uživatelů Twitteru vedle fotografie Smotricha a vůdce Hamásu Jihji Sinvara vedle sebe.

„Jeden Bennett stačil, a ano, Bezalel je šmejd,“ napsal jiný uživatel s odkazem na bývalého premiéra Naftaliho Bennetta. Další uživatel zveřejnil fotografii Smotriche u Západní zdi a napsal: „Odporný kipa (slovní hříčka s hebrejským výrazem pro pletenou kipu) je zrádce.“

Jeden Netanjahuův příznivec komentoval tweet podporující Smotriche: „Náboženští sionisté jsou sekta a Smotrich je megaloman, který je plný sám sebe.“

21.11.2022 05:29 Daniel Žingor90Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova