Praha Jeruzalém

Během útoku na izraelské letouny byla zahájena palba a v otevřených oblastech na jihu Izraele se rozezněly sirény.

Autor: Kobi Finkler 4. prosince 2022 1:24

V reakci na raketu vypálenou směrem na izraelské území se stíhačky IDF v noci na neděli zaměřily na místo výroby zbraní patřící teroristické organizaci Hamas.

Mluvčí jednotky IDF uvedl, že cíl, který byl zasažen, slouží jako hlavní výrobní místo teroristické organizace Hamas, kde se vyrábí většina raket této organizace v pásmu Gazy.

Kromě toho IDF zasáhla tunel teroristické organizace Hamas v jižní části pásma Gazy.

„Noční úder pokračuje v postupu, který má zabránit hromadění sil teroristické organizace Hamás v pásmu Gazy,“ uvedl mluvčí jednotky IDF.

Během úderů byla zahájena palba směrem k izraelským letounům a sirény se rozezněly v otevřených oblastech poblíž Šlomitu a Bnei Netzarim oblasti obálky Gazy.

Kanál Shehab, který je napojen na Hamás, uvedl, že vypálili dvě rakety v reakci na údery IDF v pásmu Gazy.

V reakci na střelbu na stíhačky zaútočila IDF na vojenské pozice patřící Hamasu.

Mezitím egyptský zdroj sdělil palestinskému arabskému zpravodajskému webu Donia al-Watan, že egyptská rozvědka jedná s palestinskými arabskými frakcemi, aby zabránila vyhrocení situace v pásmu Gazy.

Sirény se v jižním Izraeli rozezněly v sobotu večer, krátce po 20:00, poblíž města Nahal Oz.

IDF později potvrdila, že jedna raketa byla vypálena z Gazy směrem na izraelské území a explodovala v otevřeném prostoru.

Nebyly vyslány žádné stíhačky.

Sobotní odpálení bylo druhým případem, kdy byly z Gazy vypáleny rakety směrem k Izraeli od konce operace Úsvit v srpnu.

Na začátku listopadu, po třech měsících klidu, teroristé z Gazy vypálili jednu raketu směrem na jižní Izrael, kterou zachytil systém Iron Dome. Nedošlo k žádným zraněním. Kromě toho došlo ke třem dalším neúspěšným odpalům raket, které explodovaly na území Gazy.

V odvetě se stíhačky IDF zaměřily na podzemní vojenský objekt v pásmu Gazy, který slouží jako komplex pro vývoj a výrobu raket patřící teroristické organizaci Hamas v pásmu Gazy.

04.12.2022 05:06 Daniel Žingor108Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova