Praha Jeruzalém

Předseda Palestinské samosprávy prohlašuje, že hodlá jednat na mezinárodní úrovni a pohnat Izrael před soud za jeho „zločiny“ proti Palestincům.

Autor: Dalit Halevi 4. prosince 2022, 23:29

Předseda palestinské samosprávy Mahmúd Abbás v neděli prohlásil, že palestinští Arabové „mají legitimní právo na boj (odpor – pozn. red.) proti této kolonialistické okupaci, která prostřednictvím svých vojáků a teroristických osadníků provádí systematickou agresi proti naší zemi a lidem“.

V projevu k palestinským arabským akademikům Abbás dále uvedl: „Každý den, ba co víc, každou hodinu, dochází k násilným izraelským útokům a porušování práv našich lidí, naší země a našich svatých míst.“

„Izraelské koloniální osídlování se v naší zemi šíří jako rakovina. Terorističtí osadníci pustoší zemi, ničí úrodu a zvířata a každodenní zabíjení okupačními vojáky neustává,“ obvinil.

Abbás zdůraznil, že „nikdy nevyvěsíme (bílou) vlajku a nevzdáme se, ale zůstaneme stát pevně na své půdě a budeme bojovat proti okupaci a agresi“.

Při pohledu do budoucna předseda Palestinské samosprávy uvedl: „Budeme jednat také na mezinárodní úrovni a spolu s námi budou jednat milovníci míru a spravedlnosti, abychom Izrael, okupační stát, donutili ukončit okupaci a agresi a postavit ho před soud za jeho zločiny a porušování mezinárodního práva.“

05.12.2022 04:34 Daniel Žingor74Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News