Praha Jeruzalém

Ano, matka Ori Ansbacher požádala obecenstvo, aby „přidali do světa světlo, skutek laskavosti“, aby tak zachovali duši její dcery.

Autor: Giulio Meotti

Odsouzení zavraždění Ori Ansbacher palestinským arabským teroristou v Jeruzalémě stále nezaznělo od:

– Evropské unie, vždy rychlé k odsouzení výstavby nových izraelských domů v Judsku a Samaří;

– OSN, vždy svolávající mimořádné zasedání když Izrael zabije teroristu

– západních novin, vždy připravených udělat prostor teroristům, kteří zemřeli na hranici Gazy, a krasavici intifády, Ahed Tamimi

– papeže Františka, vždy rozrušeného, když Izrael utrpí tragédii, nyní drží smutek

– Abu Mazena a „umírněných Palestinců“, vždy štědrých k převodu peněz teroristům za pomoci Evropy

– islámského světa, vždy připraveného ukrývat teroristy ve svých mešitách

– a nezapomeňme na feministky, vždy hledající „femiciditu“ (záměrné vraždění žen jen proto, že jsou ženy, pozn.red.) kromě toho, když se jedná o izraelskou dívku.

Dobrá vize toho nejděsivějšího úspěšného příběhu v historii: antisemitismus, který zabíjí.

Přátelé Ori Ansbacher našli tato slova, báseň, kterou dívka napsala předtím, než byla v Jeruzalémě zabita: „Ať se tvůj svět stane světem míru.“ Pár slov, ale říkají všechno o národě, který je 70 let ve válce, ale nedrží si nenávist. Izraelská vůle žít v míru – vyjadřovaná izraelskými novinami, spisovateli, politiky, průzkumy – byla vždy bohužel opětovaná terorem a smrtí.

A tato vášeň pro život a mír skrývá něco, co činí Izrael naprosto nesrovnatelným s jakoukoliv jinou západní zemí. A to ho činí, alespoň v mých očích, jedinečným.

Izraelský premiér Netanjahu navštívil rodiče Ori Ansbacher. Obraz v Evropě téměř neznámý, aby národní vůdce šel utěšit rodinu po teroristickém útoku. Je to vskutku síla a velikost Izraele, něco intimního, co vychází zevnitř, totiž jednota jeho lidu.

Ano, izraelský lid je nadřazený, je spravedlivější a silnější než jeho nepřátelé. Zatímco lidé po celém Izraeli drží hlídky za tu ubohou dívku zavražděnou palestinským teroristou, matka Ori Ansbacher požádala obecenstvo, aby „přidali do světa světlo, skutek laskavosti“, aby tak zachovali duši její dcery.

Ti, kdo bojkotují nebo kritizují tuto malou zemi, nemají ani ponětí o této nadlidské morální propasti

14.02.2019 11:21 Lucie Krchňáková336Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News