Praha Jeruzalém

Palestinští vůdci chrlí svou krutou antiizraelskou propagandu, když ale naléhavě potřebují lékařskou péči, je jejich první volbou sionistická nemocnice.

Autor: Reuven Berko, The Algemeiner, 6. prosince 2020

Smrt vysokého palestinského představitele Saeba Erekata v jeruzalémské nemocnici Hadassah v souvislosti s koronavirovou nákazou vyvolala v izraelské společnosti debatu o medicíně, morálce, cynismu a nevděčnosti Palestinců směrem k Izraeli.

Erekat, kterého jsem osobně znal, je dokonalým příkladem: neúnavně pracoval nejen na delegitimizaci, ale také na pokusu prostřednictvím nekonečné celosvětové propagace BDS kampaně, Izrael ekonomicky zničit.

Obvinil Izrael z toho, že je zemí „apartheidu“, aktivně podporoval „odpor“ (což je eufemismus pro palestinský terorismus, jehož cílem je zabíjet Izraelce), aby Izrael porazil a demograficky ho zničil jako vlast židovského národa, vyzval k tsunami návratu milionů „palestinských uprchlíků“ a prosazoval ukončení koordinace mezi Izraelem a Palestinskou samosprávou (PA).

Přesto mu to žádná západní vláda ani organizace pro lidská práva nikdy nevytkla. S Erekatem se ve skutečnosti nezacházelo jinak než s ostatními členy PA a Hamasu, kteří otevřeně podporují a koordinují terorismus a indoktrinují své děti jedovatými antisemitskými školními osnovami – často dotovanými evropskými vládami a velkými levicovými americkými nadacemi.

Je tedy, vzhledem k Érekatovým dosavadím postojům, ironií, že když se dostal po nákaze koronavirem do úzkých, požádal o pomoc nemocnici Hadassah Ein Kerem v izraelském hlavním městě.

Jeruzalémský šejk Ikrima Sabri se choval stejně. Po celá léta chrlil ze své kazatelny brutální propagandu a antiizraelské a protiamerické podněcování. Když ale naléhavě potřeboval operaci srdce, jeho první volbou byla – sionistická nemocnice Hadassah v Jeruzalémě. Židovští lékaři zachránili Sabriho život a on se vrátil k hanobení Izraele a podněcování násilí a terorismu vůči Židům.

Existuje mnoho dalších příkladů tohoto dvojího metru morálky a vedení Hamásu a Palestinského islámského džihádu (PIJ) každý měsíc posílá do izraelských nemocnic na komplikované lékařské zákroky stovky nemocných Palestinců.

Je zajímavé, že mezi arabskými lékařskými kapacitami je tolik teroristů, kteří tak významně přispěli k terorismu a vraždám. Lékař Ayman Zawahiri byl jedním z původních zakladatelů Al-Káidy; Abdel Aziz al-Rantisi byl také lékařem a významnou postavou Hamasu, stejně jako Mahmoud al-Zahar (chirurg) a Ibrahim al-Yazouri (farmaceut); všichni terorističtí agenti až do morku kostí.

Ale namísto podpory moderního palestinského systému veřejného zdraví a budování nových nemocnic a zlepšování kvality medicíny v pásmu Gazy investuje Hamas a vůdci Palestinského islámského džihádu peníze „humanitární pomoci“ mezinárodního společenství do umísťování raketových odpališť uvnitř škol a ošetřoven OSN, do budování sítě podzemních velitelských a útočných tunelů v celém pásmu Gazy a dalšího opevňování bunkrů, které postavili pod nemocnicí Shifaa ve městě Gaza.

Není tedy divu, že palestinský systém veřejného zdravotnictví nedokáže zvládat složitější zdravotní úkony a své obtížnější případy posílá do izraelských nemocnic. V roce 2014 byla v Izraeli ošetřována manželka vůdce PA Mahmúda Abbáse. V roce 2018 byl do Ramalláhu vyslán izraelský specialista, aby ošetřil samotného Abbase, což vedlo k dramatickému zlepšení jeho zdraví. V průběhu let Izrael poskytoval lékařskou péči příbuzným vůdců Hamasu a PA, jejichž hlavní zábavou je trávit dny přemýšlením a plánováním, jak zničit stát Izrael.

Proměna pacientů v sebevražedné atentátníky

Jednou ze skandálních absurdit vyplývajících z bezprecedentní izraelské humanitární politiky vůči samotným teroristickým skupinám, které se pokoušejí zničit židovský stát – v západních médiích to nikdy neproběhlo – je to, že se tytéž teroristické organizace pokusily z některých pacientů udělat sebevražedné atentátníky.

Například v roce 2005 poslal Hamas ženu z Gazy Samir Ibrahim Basovou do nemocnice Soroka v Beršebě, aby jí tam zachránili život. Hamás však tajně umístil pod její spodní prádlo 20 liber vysoce účinných výbušnin, aby mohla vyhodit do povětří lékaře, kteří ji v izraelské nemocnici ošetřovali.

Kromě léčení poskytovaných samotným teroristům, kteří přísahali, že zničí židovský stát, otevřel Izrael polní nemocnici na svých syrských hranicích na Golanských výšinách, aby mohl přijímat ty, kdo tu hledají pomoc. Izraelští lékaři a zdravotní sestry se stovek zraněných nikdy na nic neptali. Mezi jejich pacienty ovšem byli vojáci nepřátelské syrské armády – stále technicky ve válce s Izraelem.

Je tedy opět ironií, že před dvěma týdny našli izraelští vojáci na přesně tom stejném místě Golanských výšin, kde Izrael provozoval polní nemocnici ošetřující zraněné Syřany, výbušný systém nástražený k tomu, aby zabil hlídku IDF.

V Izraeli známe pravdu. Například v říjnu 2014, pouhé dva měsíce poté, co Hamas zahájil válku s Izraelem, v níž na civilní cíle odpálil více než 10 000 raket, byla Sarah Haniyehová, dcera vůdce Hamasu Ismaila Haniyeha, ošetřena v telilovské nemocnici Ichilov Hospital po komplikacích, které měla utrpěl v nemocnici v Gaze. Přibližně ve stejnou dobu, bez pozornosti médií, opustily Gazu, kvůli léčbě v izraelských nemocnicích také tchýně a vnučka vůdce Hamásu Haníjeha.

Přehlídka vrahů, únosců a genocidních teroristů Hamasu nenávidících Židy, kteří nemají žádný morální rozpor v tom, aby vyhledali lékařskou pomoc od lidí, kterým přísahali, že je vyhladí. Nicméně masoví vrahové obvykle nemají výčitky svědomí.

Další absurditou, která odděluje izraelskou medicínu od palestinského cynismu a pokrytectví, je příklad teroristy Yahya al-Sinwara, vedoucího politické kanceláře Hamásu v pásmu Gazy, který byl v roce 2007 v Izraeli uvězněn a byl tu operován kvůli odstranění mozkového nádoru. Nyní, poté, co byl v roce 2011 v rámci výměny vězňů za Gilada Šalita propuštěn, pokračuje v zuřivém volání Hamasu po více raketách a dalších vraždách.

V současné době drží Hamas svá rukojmí izraelské civilisty a vojáky IDF v nemyslitelných podmínkách. Nikdo neví, kde jsou, jaké jsou jejich podmínky nebo zda jsou vůbec naživu. Hamas je odmítá nechat navštívit Červeným křížem. Zároveň ovšem odsouzení palestinští terorističtí vrahové drží v izraelských věznicích hladovku s vědomím, že se mohou spolehnout na přísahu židovských lékařů, kterou cynicky využívají, aby se „dostali z vězení na zelenou kartu.“

Přesto je Izrael považován za skutečnou překážku míru.

Rozdíl mezi Hippokratovou přísahou a pokryteckou přísahou, kterou složili Palestinci, když se připojili k teroristickým organizacím, není pravopisná chyba. Investují do zbraní a tunelů místo do nemocnic a do výbušnin místo léků.

Palestinská doktrína vražd nemá za cíl přinést uzdravení nebo mír, ale zasít smrt. O této hrozné pravdě svědčí rakety Hamasu v ošetřovnách OSN (UNRWA), sanitky Červeného půlměsíce používané k přepravě teroristů a bunkry Hamasu pod Shifa Hopsital.

Je čas toto šílenství zastavit.

Vedoucí pracovník IPT Reuven Berko je držitelem titulu Ph.D. ve studiích na Středním východě se specializací na arabské a islámské záležitosti. Působil jako poradce pro arabské záležitosti u jeruzalémské okresní policie. Berko je častým komentátorem hlavních arabských satelitních programů a analytikem programu pro arabské záležitosti v izraelské televizi. Píše pro širokou škálu izraelských a arabských novin a je považován za jednoho z nejlepších izraelských odborníků na arabské záležitosti.

08.12.2020 07:24 Daniel Žingor671Zdroj: United with Israel