Praha Jeruzalém

Biden dostal politickou ránu v souboji o post guvernéra Virginie – jak na Bidenův propad v průzkumech zareaguje Írán a radikální teroristické skupiny?

Autor: Joel C. Rosenberg, 3. listopadu 2021

JERUZALÉM – Vzpomínáte si na klasickou dětskou knihu Alexander a strašný, hrozný, nedobrý a velmi špatný den?

Vyšla v roce 1972.

Ve stejném roce vstoupil do politiky Joseph Robinette Biden mladší.

Včera vyšlo pokračování – Ospalý Joe a strašný, hrozný, nedobrý a velmi špatný den.

1. Bidenem osobně vybraný kandidát na vítěze voleb guvernéra Virginie, 64letý Terry McAuliffe, včera propadl a prohrál s Glennem Youngkinem – 54letým konzervativním protestantským křesťanským podnikatelem – 50,7 % ku 48,6 %.

2. McAuliffe prohrál ve státě, který Biden ještě loni vyhrál o 10 bodů.

3. McAuliffe prohrál, přestože v minulosti zastával funkci guvernéra, a to v letech 2014 až 2018, a v letech 2001 až 2005 byl kdysi předsedou Národního výboru Demokratické strany.

4. Biden a demokraté prohráli nejen guvernérské volby, ale i volby viceguvernéra, v nichž zvítězil 57letý Winsome Sears, zbožný evangelický křesťan a bývalý mariňák, který je prvním afroamerickým republikánem, jenž byl kdy zvolen do této funkce.

5. A co víc, Biden a demokraté prohráli i závod o post generálního prokurátora, který vyhrál republikán.

6. Aby toho nebylo málo, Bidenovi a demokratům hrozí, že prohrají i volby guvernéra v New Jersey – po sečtení 88 % hlasů se demokratický guvernér Phil Murphy jen stěží držel v čele před republikánem Jackem Ciattarellim – 49,7 % ku 49,6 %.

7. Na tom, jak těsný je v tuto chvíli závod v New Jersey, je ohromující, že Biden v tomto státě ještě loni zvítězil o 17 procentních bodů.

Drtivá porážka Bidenova týmu ve Virginii a možná porážka jeho týmu v New Jersey přichází v době, kdy se Američané obracejí proti prezidentovi.

Podle průměru všech posledních důvěryhodných průzkumů Real Clear Politics se Bidenův rating propadl o téměř 13 bodů – z lednových 55,8 % na dnešních pouhých 43 %.

Bidenův rating nesouhlasu mezitím prudce vzrostl o 15 bodů – z lednového minima 36 % na dnešních 51,1 % podle průměru Real Clear Politics.

Důvodů Bidenova politického propadu je nespočet, od jeho kapitulace před Talibanem v Afghánistánu, podpory masivního zvyšování daní a deficitních výdajů, rychle rostoucí inflace a cen benzínu až po krajně levicovou sociální politiku.

Republikánští političtí lídři toužící po opětovném ovládnutí Kongresu v roce 2022 a Bílého domu v roce 2024 však nejsou jediní, kdo Bidenovy potíže s napětím sleduje.

Sledují je i nepřátelé Ameriky.

Je pravděpodobné, že tyrani v Teheránu uzavřou s americkým vrchním velitelem, který je týden od týdne slabší a slabší, novou „íránskou jadernou dohodu“?

A co teroristické skupiny na celém Blízkém východě?

Je pravděpodobnější, že budou testovat Bidena a plánovat v následujících týdnech a měsících katastrofické útoky proti americkým občanům, zájmům, zařízením a spojencům?

A co američtí nepřátelé mimo Blízký východ?

Je stále pravděpodobnější, že ruský prezident Vladimir Putin, stejně jako komunistické režimy v Číně a Severní Koreji, budou hledat způsoby, jak prosadit svou, protože se domnívají, že Biden je doma příliš politicky slabý na to, aby mohl rychle a rozhodně reagovat v zahraničí?

Cítí nepřátelé Ameriky krev ve vodě, věří nepřátelé Izraele, že mají otevřenou možnost beztrestně zasáhnout židovský stát?

Toto jsou střízlivé otázky.

Křesťané se musí modlit za to, aby se nepřátelé Ameriky a Izraele udrželi na uzdě.

Musíme však také pečlivě zvážit nebezpečné globální důsledky Bidenovy domácí imploze.

04.11.2021 06:20 Daniel Žingor184Zdroj: All Israel news

Klíčová slova