Praha Jeruzalém

Zničení Hizballáhu by změnilo pravidla jednání s Íránem. Názor…

Autor: Dr. Aaron Lerner 15.12.21 8:10

Hrozba odpovědi Hizballáhu na útok, který by zničil íránský jaderný program, se nyní objevila jako klíčový argument proti uskutečnění takové vojenské operace.

Zastánci nečinnosti varují, že statisíce raket Hizballáhu, mezi nimiž je nyní i značný počet řízených střel, by způsobily Izraeli značné škody v případné smyčce, která by mohla přerůst v regionální válku, kterou si Amerika rozhodně nepřeje.

Odpovědí na tento argument však není zapálit svíčku a modlit se, aby íránští vůdci skutečně nevyznávali náboženské přesvědčení, které vidí ve vzájemném zničení jako bránu do svého ráje, ale naopak jednat hned a Hizballáh neutralizovat.

Ano. Zneutralizovat Hizballáh teď hned.

To není nějaký nedosažitelný cíl.

Vynaložili jsme spoustu peněz na přípravy, abychom právě toto dokázali.

IAF provedlo cvičné testy těchto plánů.

Zjevně není v přípravě žádná věc, která by změnila pravidla hry a která by byla předložena IDF v příštích 12 měsících, což by ospravedlňovalo odklad do té doby.

A protože bychom útok spíše iniciovali než odpovídali, ani zimní počasí nepředstavuje velkou překážku, protože můžeme počkat na blok jasných dnů.

Prostě není důvod čekat.

Odstranění Hizballáhu z rovnice by dramaticky změnilo rovnováhu v neprospěch Íránu tím, že by omezilo schopnost jeho odvety.

Ať už tento vývoj usnadní diplomatické řešení íránské jaderné výzvy, nebo to vojenské, konečným výsledkem by bylo ŘEŠENÍ.

Neutralizujme Hizballáh teď hned.

Dr. Aaron Lerner a jeho zesnulý otec Dr. Joseph Lerner založili v roce 1992 vládou akreditovanou zpravodajskou organizaci Independent Media Review and Analysis (IMRA),která průběžně analyzuje vývoj arabsko-izraelských vztahů.

16.12.2021 05:50 Daniel Žingor329Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova