Praha Jeruzalém

Zatímco německým veřejnoprávním vysíláním otřásá série antisemitských skandálů a k moci se dostává nová vláda, která se v minulosti stavěla proti Izraeli, EU a Německo nadále financují nevládní organizace spojené s Muslimským bratrstvem a Hamásem. Názor…

Autor: Joachim Kuhs, poslanec Evropského parlamentu, 14.12.21 21:02

Vztahy mezi Jeruzalémem a Berlínem a Bruselem čekají těžké časy. Zatímco německým veřejnoprávním vysíláním otřásá řada antisemitských skandálů a k moci se dostává nová vláda, která v minulosti vystupovala proti Izraeli, Evropská unie a Německo nadále financují nevládní organizace spojené s Muslimským bratrstvem a Hamásem.

S novou levicově-zelenou vládou se v Berlíně dostala k moci koalice stran, které mají v souvislosti s Izraelem, mírně řečeno, pohnutou historii. Zakladatelská generace Zelených kolem bývalého ministra zahraničí Joschky Fischera a radikálové z 60. let jako Dieter Kunzelmann byli přítomni založení OOP a PFLP v letech 1968/69 a udržovali vazby na palestinské teroristy přes ofenzivu Frakce Rudé armády v 70. letech až po současné nevládní organizace.

Nadace Heinricha Bölla ze Strany zelených dnes financuje řadu nevládních organizací s vazbami na PFLP, jak NGO Monitor obsáhle zdokumentoval. Zelení bohužel neprojevili žádnou ochotu opustit své staré spojence z 60. let v PFLP. Ve skutečnosti, když Izrael nedávno oznámil, že označuje šest nevládních organizací napojených na PFLP za teroristické skupiny, včetně těch, které mají vazby na vraždu Riny Šnerbové z 23. srpna 2019, podepsali zelení europoslanci v Bruselu tento týden dopis vysokému představiteli EU pro zahraniční věci Josepu Borrellovi, aby „veřejně a výslovně odsoudil tato označení, která jsou vyvrcholením mnohaletých pomlouvačných kampaní a útoků Izraele proti palestinské občanské společnosti, jejichž cílem je umlčet a podkopat jejich kritickou práci podporující a zajišťující dodržování lidských práv a mezinárodního práva na okupovaném palestinském území“. Tak zní dopis dánské poslankyně za Zelené Margrete Aukenové.

Německá sociálnědemokratická strana (SPD) čerstvého kancléře Olafa Scholze má rovněž problematickou historii podpory levicových protiizraelských nevládních organizací. Když tehdejší ministr zahraničí Sigmar Gabriel (SPD) navštívil v roce 2017 Izrael, naplánoval si první telefonát s radikálními nevládními organizacemi „B’Tselem“ a „Breaking the Silence“, čímž urazil premiéra Benjamina Netanjahua a přiměl ho zrušit jejich setkání. Gabriel v roce 2012 označil Izrael za „stát apartheidu“.

Stejně jako Zelení má i SPD znepokojivou bilanci podpory režimu v Teheránu. Dne 14. ledna 2020 se státní tajemník ministerstva zahraničí Niels Annen (SPD) setkal v Dillí s íránským ministrem zahraničí Džavídem Zarífem, necelý týden po sestřelení ukrajinského letu PS752 Revolučními gardami 8. ledna, při kterém zahynulo 176 lidí.

Gabriel, Annen a nová ministryně zahraničí za Zelené Annalena Baerbocková jsou členy Evropské rady pro zahraniční vztahy (ECFR), která označuje přítomnost Židů v Judeji a Samaří za „okupační mocnost“ a „stát apartheidu“ a podporuje bojkot Židů v oblasti C. ECFR dostává finanční prostředky od EU (2019: 29 930 eur) a má obrovský vliv na politiku Izraele v Berlíně a Bruselu.

SPD 26. října nominovala prvního muslimského místopředsedu německého Bundestagu v osobě bývalého spolupředsedy SPD Aydana Özoguze, jehož bratři provozují islamistickou webovou stránku Muslimský trh, která podporuje bojkot Izraele a od roku 2004 je sledována německou tajnou službou kvůli antisemitismu. Özoguz má blízko k několika skupinám spřízněným s Muslimským bratrstvem (MB), včetně „Ústřední rady muslimů“ a „Islámské pomoci“, která je v Izraeli zakázána pro své vazby na MB a Hamás.

Özoguz také podporoval řadu mladých muslimsko-německých youtuberů, kteří se vyšvihli na významné pozice v německých veřejnoprávních televizích, včetně Nemi El-Hassan, kterou Západoněmecký rozhlas (WDR) nedávno propustil, když vyšlo najevo, že se zúčastnila protiizraelského „Pochodu Al-Kuds“ 2014 a ještě letos v létě podporovala šest uprchlých teroristů. Německé veřejnoprávní vysílání se letos ocitlo v centru řady antisemitských skandálů, včetně arabské služby Deutsche Welle, která zaměstnávala řadu protiizraelských novinářů.

V loňském roce jsme s kolegy ze skupiny „Identita a demokracie“ v Evropském parlamentu odhalili, jak EU nasměrovala nejméně 36,5 milionu eur od daňových poplatníků nevládním organizacím napojeným na Muslimské bratrstvo 2014-2019, včetně nevládních organizací, které lobbují v Bruselu a označují protiteroristické úsilí za „rasistické“.

Odhalili jsme, jak Berlín a Brusel financují organizaci „Islamic Relief“, která se vydává za charitativní organizaci. Kritici tvrdí, že jde o krycí skupinu MB, která směřuje evropské dary a eura daňových poplatníků na „jídlo pro sirotky“ k financování „placeného zabíjení“ Hamásu. Po našich odhaleních museli němečtí veřejnoprávní vysílatelé a politici, jako je Özoguz a prezident Frank-Walter Steinmeier (SPD), upustit od veřejné podpory organizace Islamic Relief.

EU a německá vláda však „Islámskou pomoc“ nadále podporují, a to i po sérii antisemitských skandálů v roce 2020, kvůli kterým nakonec odstoupila celá správní rada „Islamic Relief Worldwide“ (IR-W). Ve stejném týdnu, kdy londýnské Timesy odhalily antisemitské příspěvky vedoucího IR-W Heshmata Khalify, udělila EU v červenci 2020 IR-W nový grant ve výši 1,25 milionu eur. Podle systému finanční transparentnosti EU obdržela IR-W od roku 2007 33,77 milionu eur od daňových poplatníků.

Zatímco většina německých politiků z webových stránek „Islamic Relief Germany“ (IR-D) tiše zmizela, německá vládní Společnost pro mezinárodní spolupráci (GIZ) ve skutečnosti navýšila své financování, a to na 120 227 eur. Město Berlín poskytlo IR-D 135 000 eur na „horkou linku muslimské pomoci“. Rok 2020 označil IR-D za „nejúspěšnější rok v historii“, kdy se dotace zvýšily o 5 milionů eur z 16,4 milionu eur v roce 2019 na 21,4 milionu eur v roce 2020.

Joachim Kuhs je vyškolený auditor. Je členem Národního výboru AfD, vedoucím „Křesťanů v AfD“ a členem rozpočtového výboru v Evropském parlamentu. Žije v Baden-Badenu, má 10 dětí a 15 vnoučat.

19.12.2021 06:38 Daniel Žingor630Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News