Praha Jeruzalém

Jediné, co jsem udělal, bylo, že jsem (opakovaně) vyzval k likvidaci jediného židovského státu na světě a to jakýmikoliv prostředky. Proč jsou na mě tak zlí?! Názor…

Autor: Steven Emerson 25.5.22 15:00

Lidi, sionisté jsou na mě tak zlí!

Jediné, co jsem udělal, je, že jsem (opakovaně) vyzval k likvidaci jediného židovského státu na světě „jakýmikoliv prostředky“. Jistě, jakékoli prostředky zahrnují násilí a terorismus, ale já jsem z tohoto pocitu učinil hlavní prvek své organizace „Within Our Lifetime“.

A ano, možná jsem loni během webináře řekl, že sionismus, víra v židovský stát v jejich původní vlasti a útočiště před historickým antisemitismem, je „jednou z nejantisemitštějších … věcí, které vidíme“. Mým hostitelem na této akci je známý člen představenstva Palestinského islámského džihádu, který oslavoval jeho smrtící útoky a vyzýval k dalším.

Ale kdo by s tím měl problém nebo mě považoval za nevhodného řečníka pro slavnostní zahájení univerzitního studia? Islamofobové, to je ono!

Tito sionisté z Výboru pro přesnost ve zpravodajství a analýze Blízkého východu (Committee for Accuracy in Middle East Reporting and Analysis, CAMERA) považovali za špatné, že jsem byl vybrán, abych tento měsíc promluvil na promoci právnické fakulty Městské univerzity v New Yorku (CUNY). Prý se mi líbil příspěvek na Instagramu, který oslavoval nedávný krvavý a smrtící útok. Tedy, líbilo, no a co? Také nebyli velkými fanoušky výzvy mé organizace Within Our Lifetime, aby se „sionističtí profesoři“ nedostali na akademickou půdu a „sionističtí studenti“ dál od palestinských studentů.

„Jsou tohle hodnoty, o kterých se CUNY Law domnívá, že nejlépe reprezentují školu?“ Ptal se David Litman z CAMERY. „Ročníku 2022? Schvaluje snad CUNY Law zlovolnou nenávist, kterou tento řečník projevil?“ ptal se.

Přesně to jsem měl na mysli, když jsem napsal, že: „Twitter je plný příspěvků, které mě pomlouvají/útočí na mě kvůli mému nástupnímu projevu. Je to legrační, protože doslova dokazují, co mám na mysli. Palestinci mluvící o našich zkušenostech se sionistickým útlakem děsí sionisty. Chtějí, abychom zmlkli.“

Můžu říkat, co chci, nenávistné a podnětné věci. Ale když to kritizujete, je to pomluva! (A to jsem právě dokončil právnickou fakultu.)

Ve svém nástupním projevu jsem studentům řekl, aby nosili opalovací krém, aby se nebáli selhání, že by nedosáhli ke hvězdám. Dělám si legraci! Vymezil jsem se proti „kampani sionistického obtěžování ze strany dobře financovaných organizací s vazbami na izraelskou vládu a armádu“, která se zaměřuje na mě „na základě mé palestinské identity a aktivismu“.

Stejně jako při jiné přednášce minulý měsíc, kdy jsem řekl, že bychom se neměli „chovat, jako by Izrael měl právo na existenci nebo jako by se s touto koloniální entitou dalo vyjednávat. Víme však, že tomu tak nikdy nemůže být a nemělo by být“. To jsem jen vyjádřil svou identitu.

Stejný druh nepodložených sionistických pomluv zaůtočil na Zahry Billoo. Zahra vede pobočku Rady pro americko-islámské vztahy (CAIR) v San Francisku. Je skvělá, ale možná trochu měkká. Jistě, řekne, že Izrael by neměl existovat a řekne vám, že jsou Židé naši nepřátelé, pokud podporují jeho existenci. Ale líbí se jí krvavé obrázky oslavující teroristické útoky?

Zbabělec.

Přesto výrok, že by muslimové měli „věnovat pozornost“ všem významným židovským organizacím, od univerzitních Hillelů po Ligu proti hanobení, sionisty pěkně naštval. Takže Zahra to má v kapse.

CAIR se však postavila rázně a prohlásila, že veškerá pozornost je jen pomluvou Billoo, která se odvážila „vyjádřit názor na lidská práva Palestinců. Nenecháme se umlčet ani zviklat. Dá-li Bůh.“

Zní to povědomě.

A ta se tím zabývá mnohem déle než já. Její takzvaný antisemitismus byl tak zjevný, že ji vyhodili z představenstva Pochodu žen! .

Když se tak stalo, Billoo z toho obvinila „islamofobní pomlouvačnou kampaň vedenou obvyklými protivníky, kteří se již dlouho zaměřují na mě, mé kolegy a kohokoli jiného, kdo se odváží mluvit na podporu palestinských lidských práv a práva na sebeurčení“.

Cítím v tom určitý vzorec.

Každopádně dobrá zpráva je, že jsem absolventem právnické fakulty. Budu mít více času na Within Our Lifetime – pojmenovanou podle naší víry, že „Palestina“ bude osvobozena během našeho života – a na šíření našeho poselství, že „odmítáme veškerou spolupráci a dialog se sionistickými organizacemi prostřednictvím přísné politiky antinormalizace. Osvobození Palestiny vyžaduje zrušení sionismu“.

Zrušení sionismu znamená zrušení Izraele.

Volání po likvidaci existující země je zcela normální, nekontroverzní názor. Vladimir Putin to dělá právě teď a dělá vše pro to, aby svůj sen uskutečnil. Vidíte snad, že by mu někdo nadával?

To je jedno.

Chci tím říct, že mé myšlenky by měly být nezpochybnitelné. Každý, kdo s nimi nesouhlasí, je prostě součástí „kampaně sionistického obtěžování ze strany dobře financovaných organizací s vazbami na izraelskou vládu a armádu“.

Steven Emerson je výkonným ředitelem Investigativního projektu o terorismu, autorem osmi knih o národní bezpečnosti a terorismu, producentem dvou dokumentárních filmů a autorem stovek článků v národních i mezinárodních publikacích.

27.05.2022 05:59 Daniel Žingor240Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News