Praha Jeruzalém

14. 04. 2018 00:00 – 25. 04. 2018 00:00

MUZIKA JUDAIKA uvádí 7. ročník festivalu MAŽIF, který upozorňuje na přínos židovské kultury a jejích hodnot v českém i mezinárodním kontextu.

Vycházíme ze zájmu o předchozích šest ročníků našeho dlouhodobě míněného projektu, a zároveň chceme vyjádřit morální podporu židovskému národu a zdůraznit toleranci, humanitu a sounáležitost zvláště v současné nelehké situaci v Izraeli a ve světě. 

Budeme projekt koncipovat v již zavedeném a posluchači oblíbeném stylu, tzn. v průběhu několika dnů představíme umělce z ČR a zahraničí 

(Kanada, USA, Německo, Rakousko, Arménie, Ukrajina, Izrael, Slovensko, Maďarsko a Rusko).

 Usilujeme o rozšíření již stávajících pravidelných posluchačů z řad návštěvníků předchozích projektů, zejména také přiblížení tohoto typu hudby mladší generaci. V neposlední řadě vytvoření protipólu k tzv. „turistickým“ koncertům a obohacení kulturního života Prahy v oblasti vážné a židovské hudby.

     Považujeme za přínosné v této hektické době, kdy spousta lidí v přemíře pracovních povinností a zvláštních rozpolcených nálad hledá chvilkové útočiště v krásném prostředí pražských kulturních sálů a synagog především v atmosféře, kterou vytváří povznášející židovská hudba. Svým filantropickým cítěním bez potřeb sebeobohacení dáváme přednost hlavně té části našich spoluobčanů, kteří si tohoto počinu dokáží vážit a využijí možností navštívit naše koncerty, aniž by se museli rozhodovat, zda mohou své leckdy skromné finanční prostředky věnovat na vstupné. U našeho festivalu tento problém nemusí řešit, projekty pořádané z.s.MUZIKA JUDAIKA jsou zdarma.

 

  Program:

 

16.4.2018 Maiselova synagoga: Koncert Klezmer Chaverim, (Madarsko)

 

17.4.2018 Chodovská tvrz: Koncert Lenka Lichtenberg trio, (Kanada)

 

18.4.2018 Sál Společnosti Franze Kafky: literárně hudební večer s historikem Petrem Kovaříkem a Katarynou Kolcovou-Tlustou..

 

19.4.2018 Ponrepo v Praze: Koncert Kaschauer Klezmer Band, (Slovensko), Karin Sarkisjan, (Arménie)

 

22.4.2018: Betlémská kaple: Zveme vás na unikátní světovou premiéru  OPUS PRO FRANZE KAFKU od Jaromíra Vogela, která se koná 22.4.2018 v Betlémské kapli. od 19,30 hodin.

Poprvé  v historii uslyšíte symfonicky ztvárněné literární  dílo Franze Kafky Zámek, Proces, Proměna. Tyto tři hudební věty budou doplněny Intermezzy Strážce hrobky a Ottla.

Účinkuje: rozšířený Akademický orchestr ČVUT, MKSOFP Internationaler Kammerchor Frankfurt Praha, sbormistr Jan Polívka, dětský komorní soubor Václava Polívky, diriguje Jan Šrámek, moderuje Jiří Werich Petrášek. Uvádí MUZIKA JUDAIKA v rámci židovského hudebního festivalu MAŽIF VII.

Předprodej vstupenek na premiéru: 

Ticketportal http://www.ticketportal.cz/Event/OPUS_PRO_FRANZE_KAFKU_Jaromir_Vogel

 

23.4.2018 Městská knihovna Praha 1: Scheiny’s Yiddish Revue (USA, Rakousko)

Výstava s motivem Franze Kafky a s židovskou tématikou.

Obrazy výtvarníků (J.V.Andrle-ČR, Ivan Bukovský-ČR, Michail Ščigol-Ukrajina, Hana Lisa Omer-Izrael) promítané na projekčním plátně v Městské knihovně doplní jedinečnou atmosféru festivalu.

 

 

25.4.2018: Divadlo U Valšů: Mystický koncert pro Franze Kafku, Alexander Shonert a Nathalie Shonert (RF)

 

14.5.2018 Divadlo Karla Hackera: Svět naruby (Tak zvaný ráj)

Premiéra komponovaného hudebně – literárního představení v režii Olgy Struskové

 

Rádi vás uvidíme i na dalších našich koncertech a přednášce, které se  konají od 14.4. – 25.4.2018. Některé akce jsou bez vstupného, např. Maiselova synagoga, Městská knihovna v Praze 1 a Sál Společnosti Franze Kafky. Tam je nutná rezervace.Další informace naleznete v přílohách. naleznete v přílohách.

 

Projekt finančně a partnersky podpořili: kardinál Dominik Duka OP arcibiskup pražský, Velvyslanectví státu Izrael v Praze, Doc. Mgr. Petr Žantovský CSc, Společnost Franze Kafky, Velvyslanectví Kanady v Praze, Milan Hein, ředitel divadla Ungelt v Praze, Slovenský institut v Praze, Maďarský institut v Praze, Rakouský institut v Praze, Cyriaci s.r.o, Křížovníci s červeným srdcem, Státní fond kultury, Česko-německý fond budoucnosti, Rakouský institut v Praze, Magistrát hl.města Prahy, Nadace Gideona Kleina, Nadační fond obětem holocaustu, Slovenský institut v Praze, Maďarský institut v Praze, Rakouský institut v Praze, Židovské muzeum v Praze,Velvyslanectví Kanady v Praze, Městská část Prahy 1,  Nadace život umělce, Ochranný svaz autorský, JUDr. Hanuš Gaertner, CK Avetour s.r.o, ČVUT, MKČR, Asociace hudebních umělců a vědců.

 

MUZIKA JUDAIKA 
MAŽIF VII. festival židovské hudby
Statut.zástupce Blanka Vogelová, prezidentka 
101 00 Praha 10, Voroněžská 26/330
IČO: 22836357
Mobil a tel.spojení : 739 020 260, 737 342 266, 775 176 684
Číslo účtu: ČSOB – Poštovní banka 239301104/0300
www.vogelavos.cz
♪♫♪♫♪♪♫♪♫♪ ♪♫♪♫♪♪

 

11.02.2018 13:23 Filip Malíček454

Klíčová slova