Praha Jeruzalém

Funkce byla speciálně navržena tak, aby se zabránilo dotyku veřejných nebo komerčních zařízení, přes která by se mohl, při dotyku, šířit Covid-19.

Izraelská společnost Touchless.ai začala zavádět nástroj, který dokáže přeměnit jakékoli digitální zařízení na bezdotykové pomocí hlasu. Funkce byla speciálně navržena tak, aby se zabránilo dotyku veřejných nebo komerčních zařízení, přes která by se mohl, při dotyku, šířit Covid-19.

Technologie je přizpůsobena pro funkci ve veřejných prostorách a byla optimalizována pro hlučné podmínky, navíc je navržena tak, aby její instalace byla možná do již existujících zařízení. Touchless.ai zobrazuje čísla na obrazovce, která korelují s možnostmi výběru, což lidem umožňuje provádět výběry, aniž by se dotkli veřejných displejů nebo tlačítek a riskovali tím své zdraví.

„Náš systém pomůže přivést zákazníky zpět do restaurací, obchodů, na letiště, do zdravotnických středisek, zábavních parků a dalších veřejných prostor,“ uvedl Roy Baharav, spolutvůrce a generální ředitel společnosti Touchless.ai. „Řešili jsme problémy hlasového zadávání v komerčních prostředích pomocí rozhraní založeného na AI, které opravdu funguje.“

Touchless.AI zahájila zkoušky v USA a některých evropských zemích a systém je dostupný v angličtině, japonštině a hebrejštině.

Podle společnosti lze toto zařízení upravit tak, aby fungovalo v jakémkoli jazyce, navíc podporuje všechny webové aplikace i software kompatibilní s iOS a Android. Funguje bez nutnosti identifikace obličeje nebo hlasu uživatele a neukládá žádné osobní údaje.

Společnost Touchless.AI byla založena v roce 2020 společností Hi Auto, výrobcem prvního audiovizuálního komerčního systému pro vylepšení řeči ve vozidlech. Hi Auto založili Baharav Eyal Shapira, který nyní pracuje jako výrobní ředitel společnosti, a Zohar Zisapel, který je v současné době předsedou společnosti.

Autor: James Spiro, 22. září 2020

16.10.2020 16:30 Kristýna Kupková153Zdroj: World Israel News

Klíčová slova