Praha Jeruzalém

Společnost Sonovia nedávno ověřila, že v laboratorních testech schválených Evropskou unií bylo shledáno, že jejich jedinečná aplikace tkanin je více než na 99 % účinná proti koronaviru.

Izraelský start-up Sonovia ověřil, že jeho vylepšená antimikrobiální struktura je schopna neutralizovat 99 % koronaviru, kterému je vystavena.

Vzhledem k tomu, že tento testovací materiál byl předložen před několika měsíci, byly patentované formulace zinkového povlaku společnosti Sonovia ještě dále vylepšeny.

Nová tkanina se již používá ve společnosti SonoMask, která je komerčně dostupná na webových stránkách Sonovia.

SonoMask je opakovaně použitelná a byla testována jako účinná i po devadesáti vypráních.

Kromě ochrany před koronavirem, dvouvrstvá rouška při kontaktu filtruje ​​také 98 procent částic až do velikosti pěti mikronů.

Tato SonoMask byla schválena FDA pro nelékařské použití a je v procesu testování FDA jako nová kategorie ochranných pomůcek pro zdravotnické pracovníky.

Technologie společnosti je založena na laboratorním sono-chemickém procesu, který byl vyvinut na Univerzitě Bar Ilan.

„Tato technologie je založena na fyzickém jevu zvaném kavitace,“ řekl pro The Jerusalem Post Dr. Jason Migdal, vědecký pracovník Sonovia.

„K napouštění požadovaných chemikálií do oblasti struktury materiálů se využívají zvukové vlny. Materiály jsou následně obohaceny klinicky ověřenými antivirovými a antibakteriálními vlastnostmi pro větší účinnost,“ uvedl.

Společnost se sídlem v Tel Avivu zahájila výrobu svého produktu v březnu v závodě poblíž Naharija.

„Když začala pandemie, byli jsme izraelským start-upem,“ řekl doktor Migdal. „Nyní jsme obchodní společností, která má mezinárodní úspěch.“

Autor: Josh Plank, World Israel News

28.11.2020 10:37 Kristýna Kupková187Zdroj: World Israel News

Klíčová slova