Praha Jeruzalém

Syrská média hlásí, že systémy její protivzdušné obrany zachytily rakety vypálené z Izraele v oblasti Damašku. Izrael to nijak nekomentoval.

Autor: Elad Benari, 23.12.2019 1:24

Sýrská protilietadlová obrana v neděli večer sestřelila izraelskou raketu, která následně dopadla mimo Damašek, informovala oficiální syrská tisková agentura SANA.

„Nepřátelské rakety pocházely z okupovaných území,“ uvedla tisková agentura a dodala, že jedna raketa dopadla na Aqrabu – předměstí Damašku.

Syrská Oranizace pro lidská práva uvedla, že na předměstí Damašku došlo ke třem výbuchům – rakety měly zasáhnout cíle „syrského režimu a íránské pozice“.

Libanonská televizní síť al-Mayadeen zároveň oznámila, že nad jižním Libanonem bylo slyšet tlakové vlny.

Další zpráva uvádí, že bylo možné vidět izraelské stíhačky nad městem Sidon.

Izrael v současné době tyto zprávy nijak nekomentuje a udržuje politiku nejednoznačnosti.

Minulý týden navštívili ministr obrany Naftali Bennett a náčelník štábu IDF Aviv Kochavi Golanské výšiny. Bennett tady opět varoval Írán před pokusem usadit se v Sýrii.

„Máme vojáky a velitele, kteří znají svou práci a umí bránit sever. Mulláhové v Íránu sedí a vysílají nám svá chapadla, aby terorizovali izraelské občany,“ řekl.

„Írán se snaží usadit na syrské půdě – bude utopen v syrských píscích. Sýrie se stává íránským Vietnamem. Zvyšujeme tlak. Írán nemá na syrské půdě co pohledávat. Budeme pokračovat v ochraně hranic země,“ dodal Bennett.

23.12.2019 06:18 Daniel Žingor133Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova